kolmapäev, 2. juuni 2010

Puuderdatud nina

Vaadates filme ja lugedes raamatuid, kus naine lauast tõuseb ja läheb nina puuderdama, olen ma alati mõelnud, et sedasi nimetatakse pissile minemist. Et see on lihtsalt peitefraas.

Aga nüüd ma mõtlen, et ehk neil oli tõesti vaja kogu aeg oma 'ninu' puuderdada... Sest nüüd on mul juba mingi pool aastat olnud nohu, mis on veidi allergilist laadi - nina on kas kinni või tilgub ägedalt, hommikuti on mul miski aevastamisemaraton ja esimese ärkvelolekutunniga nuuskan ma tubli 5 taskurätikut ligumärjaks - ja kui nägu on jumestatud, siis tuleb tõesti mõnikord nina puuderdamas käia, sõna otseses mõttes, sest muidu on nina päikesepruuni põse kõrval valge või punane (olenevalt sellest, kui innukalt ma seda nühkinud olen).

Ja vanasti käisid naised ju ringi nii nagu mood nõudis. Sul ei pidanud olema 20 kostüümi, kuid need mis olid, pidid olema selle hooaja omad. Ja paksud žemprid, kaelasallid ja läkiläkid olid harva moes. Sageli olid kaelused avaramad kui kliima oleks eeldanud, ning ma ei imestaks üldse, kui sukkades ja avara kaelusega mantlites tippivad poepreilid pidevalt tatised olid, oma ninad punaseks pühkisid ja neid tõepoolest kogu aeg puuderdamas käima pidid.



(Niisama nohisen siin... :P)

2 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Aga nina hakkab ju kõigepealt läikima, seega muidugi puuderdati hakatuseks nina :)

luize ütles ...

tänapäeval on võimalik sellega tähistada ka teatavate ainete sisse tõmbamist nina kaudu. noh, siis muidugi käivad mehed ka. aga seda nüüd vaevalt nii möödaminnes mainides silmas peetakse, kui restoranilauast tõustakse, muidugi. lihtsalt mainin, mida see veel võib tähendada.
ja vahel tähendab see muidugi ka pissimist lihtsalt.