kolmapäev, 3. september 2014

Milk and toast and honey

Ma pole ikka suutnud kohvitamisest loobuda! Roheline tee on maitselt kaugel. Must tee, mis peaks vähemalt ergutama nagu kohvigi, ei tekita minus nii selget ärksust kui kohv - mõju on nii palju lahjem, et mõnikord ma isegi kahtlustan, et musta tee ergutava mõju jutud on väljamõeldised :)

Aga - no ma ikka üritan, ja ikka korrutan vähemalt VT'le, et ära sa kohviga parem üldse alustagi! On ikka vilets küll millestki endavälisest sõltuda!

Näiteks arvan ma, et igal inimesel võiks olla mõni hobi, mis ei vaja midagi muud peale tema enda aju ja keha - näiteks laulmine või taiji. Et näiteks kui sind vangikongi pannakse, siis ei hakka igav :D

Aga, mis ma tahtsin rääkida - ma katsetan järjekordse kohviasendajaga, mis juttude järgi peaks nii ergutama, kui ka seedimise suurepärasesse korda seadma, kui ka puhastama organismi nii tõhusalt, et isegi nahk, silmad ja juuksed hakkavad särama :)

Tegemist on siis kuuma ingveri-sidruni-meejoogiga.

Sõbranna KN tõi mulle potsikutäie mett,
purgis aga on ingveripasta.
Algul ei saanud see harjumus hoogu sisse, kuna - värske ingver on natuke liiga kärts minu jaoks. Paar päeva pärast lahti lõikamist on ta hea ja siis - kuivab ära, muutub puitunuks nagu vana redis. Mina pole leidnud viisi, kuidas seda vintskeksmuutumisest päästa. Olen külmutanud, aga ikka muutub sooniliseks - riivida ikka saab, aga... Võibolla kui kohe seibideks lõigata ja kaks seibi igasse jääkuubikuauku panna koos veega..., selleks peaks kuubikureste juurde ostma. Kunagi ma külmutasin supirohelist mahlajäätisevormidesse... :)

Aga kuna ma pole paadunud tervisetoituja, siis kõlbab mulle suurepäraselt selline tore ingveripasta (ülemisel pildil, keskel), mis meenutab mädarõigast, kuna on ka riivitult veidi äädikases ja soolases vees. Väga mõnus hommikune jook, aga - mitmel hommikul, sh täna, mõtlen ma esimese asjana pärast ärkamist ikkagi kohvi peale ja jooksin seda jooki esimesena vaid juhul, kui see oleks juba voodi kõrval valmis ja joomiseks parajalt jahe. Kui ma pean alles tegema hakkama, siis siugleb käsi esimesena ikkagi kohvipaki poole. Aga ma püüan seda asja parandada, sest see jook avaldab kõige vingemat mõju ikkagi tühja kõhu peale.

Sidrun ja ingveripasta on juba tassis -
mee lisamiseks peab vesi veidi jahtuma, et kasulikud toimeained ei neutraliseeruks.

Ah, ja veel. Kuigi ingveri-sidruni-meejook on Kagu-Aasias kuulus ja tunnustatud tervisejook, olen mõnes ajurveedablogis näinud kommentaare, et seda jooki nii julgelt kõigile küll soovitada ei tohiks. Paraku ei vaevu need inimesed mitte kunagi selgitama, mis tüübile või mis tingimustel see jook ei sobi. Kui keegi teab, siis öelge mulle ka! :)

Ma ise loodan, et see ei sobi pitta-tüübile, kes on kergesti ärrituv ja kiirelt muutuvate, tugevate emotsioonidega. Ma ise olen vatta - kergelt ärevusse sattuv ja kiirelt pinda jalge alt kaotav tüüp. Kapphale, kes kaldub pigem uimasusele ja loidusele ning kaldub ülekaalulisusele, peaks see jook küll suurepäraselt sobima. (Inimesed on segu kõigist kolmest tüübist, kuid sageli miski domineerib - minu puhul domineerib tugevalt vatta).

5 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Kuna olen parajasti olude sunnil jälle ja jälle negatiivses eluvoolus,siis vast turgutaks mindki see tee.Viimasel ajal olen sidruni koore pealt "ära äestanud",sest olevat ikka tüütuseni mürgivurtsu täis. Samas tõsine vitamiin just koores peituvatki(?)Ja seni ei mäletanudki,et töökaaslased,kellele töö pärast pidevalt maiust tuuakse,kingivad "alamatele" mõnikord oma noosi. Seega on mul mitu purki mettki kuskil konutamas.
Aga laste kohvijoomisest niipalju,et poeg ei hakanudki kohvitarbijaks. Teismeline tüdruk aga eile proovis lattet,mis iganes see ka ei oleks, ja öögatas :"Kui juba s e e on nii vastik kohv,mis siis veel õige kohv olla võib." NO TORE KUULDA.:D
Samas ise olen korralik kohviarmastaja,loobuda ei suuda,kuigi veresoonearst selle keelatute hulka kirjutas.

One of million. ütles ...

Pealkirjast loen välja, et jood kogu kupatuse ära kuumalt?:)
Infoks nii palju, et mett ei tohi lisada KUUMALE veele, pisut guugeldamist ja tuleb palju infot miks. Kuumas vees hävineb kõik kasulik ja mesi võib muutuda isegi mürgiseks. Kui tahad sellest parimat, siis lisa alles siis kui tee on umbes 40c. Päikest Sulle!:)

karikate emand ütles ...

One of million,
jaa, tean küll, et päris kuumale ei ole mett mõtet raisata. Ega ma temperatuuri mõõtmas küll käi, aga lasen tõesti sidrunil ja ingveril seal omaette toimetada ja mee lisan siis, kui jooma hakkan.

Minu päritoluperre jõudis see teadmine kusagil 25 aastat tagasi, ja siiamaani, kui keegi meepurgi välja võtab, hõikab keegi ikka, et tulisesse vette ei tohi mett panna! :)


Skarabeus,
ma ei ole ka suurem asi meearmastaja kunagi olnud, kuid see 'tõmmis' tõesti väga maitseb! Nii et otsi aga oma potsikud välja ja ehk kaob ka kaamos! See ingveripasta maksis kusagil 1,40 ja tuleb minu meelest soodsam kui värske juurikas - viimane on aga muidugi väekam, minu jaoks liigagi - süda hakkab puperdama -, aga ingveri maitse mulle väga meeldib. Ja koos sidruni ja meega - muahhh! :)

Kai Klaarika ütles ...

"Nad" üritasid mulle lapsena joota piima ja suhkruga kohvi, alles 18-aastasena selgus, et MINU KOHV on must, mõru ja "pätikas". Sellest päevast peale kuulume teineteisele, mina ja mu kohv. Ma ei kavatse kohvijoomist iialgi maha jätta.

karikate emand ütles ...

Ahh - mis siis viga, kui oma ergutiga rahul ollakse! :)
Ja mõnikord mõtlen ise ka - kui juba juua siis ikka naudinguga ja rõõmuga :)