kolmapäev, 3. september 2014

Good advice

"IF you ever find yourself in a place where you feel like your emotions don’t matter, please leave. Nothing good comes of this.

Dana, blogist The Tao Of Dana

Kes inglise keelt valdab ja keda huvitab 'emotsionaalne türannia', võib lugeda kogu artiklit (tsitaat on link).
Mina ei lugenud, ebameeldiv teema!, aga viskasin mõnele lõigule pilgu peale ja lõpp jäi silma.

Mul on kahju, et on terapeute ja vaimseid õpetajaid, kes arvavad, et inimene ei suuda elus kohaneda, kui ta oma maniakkidest sugulastega ei suhtle. See teeb mind tõesti väga kurvaks, et inimesed lähevad abi otsima ja nad saadetakse otseteed tagasi nende inimeste suhtes armastust ja aupaklikkust näitama, kes nende lootusetuses, alaväärsus- ja süütundes süüdi on.

Mina arvan ka nagu Dana siin: kui keegi teie tunnete suhtes hoolimatult käitub, siis minge palun ära. Te peate esmalt iseennast kaitsma - kes see teine kaitseb? Mitte midagi head ei tule sellest, kui keegi teie hinge kallal nõmetseb ja teie samal ajal püüate rahulikuks jääda, mõista ja andestada, ja pärast mitu päeva vastikusest vabisete. Nii teete endale liiga ja ausalt öeldes, minu meelest on see ka Nõmedikule endale halb, kui te annate talle oma ligitulekuga võimaluse enda hinge sülitada või oma mõistusega manipuleerida. Kui te tema juurde ei läheks, ei saaks ta enda pea peale tuliseid süsi (halba karmat) koguda ju.
Distantsilt on selliseid inimesi palju kergem armastada ja neile kaasa tunda, sest muidugi peab neil endal olema raske, võib olla hirm, õudus hinges? See on tema koorem ja teie ei pea seda iga hinna eest temaga jagama, isegi kui tegemist on kellelgagi, kellest te põlvnete - ammugi siis mitte 'sõbra' puhul.

Ok then, carry on!
:)




Lisatud:

Oh, Dana järgmine (õieti vist varasem) lugu empaatiast (LINK) on veel parem.
Ta ütleb, et mõned õnnetud inimesed on oma eluga nii puntras, et neil tõesti puudub võime näha asja teise inimese seisukohast või võtta teise inimese soove arvesse - tal on endal nii halb, et ta peab kogu agressiivuse ja manipulatiivsuse mängu panema, kui sinu soovid ei ühti tema soovidega.
Püüda sellise inimesega suhet säilitada on nagu joosta vastu müüri ja oodata, et see sind embaks.
Kõige isekamad inimesed (muidugi nad ei arva, et nad on isekad - nende arust see, mida nemad tahavad, et sa teeksid ja tunneksid, on lihtsalt õige) on ka kõige õnnetumad ja kõige suuremas hirmus, leiab Dana, ja ma olen temaga täiesti nõus.

Ja mulle meeldis tema kinnitus: sa pole hull eeldades, et inimesed, kes sinust hoolivad, seda ka välja näitavad.
Hehe! :)

Kommentaare ei ole: