laupäev, 20. september 2014

Koolijuttu

Oh, mul on nii hea meel, kui VT'l on iseäralikke õpetajaid ja kunstiõpetaja on ikka ammendamatu rõõmuallikas mulle :D

Kunagi rääkisin, et ta alustab oma kaksiktundi pooletunnise tervise- ja hügieeniteemalise loenguga: et kogu aeg tuleb lonksata vett ja parem oleks, kui mitte plastpudelist, ja et iga päev tuleb aluspesu vahetada. Ta julgustab lapsi veepudelit laual hoidma ja sealt ikka jälle lonksama.

Aga viimases tunnis rääkis ta, kuidas tema vett laeb, lisades sellele ehtsat meresoola, ja keerutades vett mikserkannus, et seda spiraalse liikumise abil tugevdada! Ka jagas ta kõigile lastele, kellel veepudel laual oli, oma tunni ajaks kümmetahukad ehk dekaeedrid, mis ta oli valgest paksust paberist (tapeedist, arvas VT) välja lõiganud, sest see kujund laeb ka vett positiivse energiaga.

No ausõna, minu meelest on see nii lahe - laps käib nagu mingis maagiakoolis :), Sigatüükas.

- izismile.com -
See pole küll dekaeeder, aga kunst ikkagi:
kõik jooned pildil on sirgjooned!


Teine õpetaja, kellest VT ikka räägib, on inglise keele õpetaja. Tema olevat nooruke ja õrnake - VT kardab kogu aeg, et ta on koolist ära läinud, aga VT'le ta väga meeldib.
Mina jällegi ei mäleta, et ma oleks niimoodi õpetajate enesetunde pärast muretsenud kunagi...
Tore vaadata, kui hooliv VT on.


Paar päeva tagasi nägi ta lausa unes, et üks tema klassiõde ronis üheksanda korruse aknale enesetappu tegema, kuna ta kasuisa on alkohoolik ja ema ei armasta teda. Klassijuhataja läks talle järele, et teda ümber veenda.
Ja hommikul kurvastas VT, et see on ju kõik tõsi - tema ema ja kasuisa kohta. Aga vähemalt on tüdrukul vanaema, keda ta väga armastab. Suvelaagris ta rääkis, kui väga ta ootab puhkust vanaema juures ja et vanaema teeb maailma parimaid pannkooke.
Ja isegi mina rõõmustasin veel pool päeva, et tal ikka vanaema on :D - VT rääkis sellest nii tugeva emotsiooniga, mis oli selle tüdruku emotsiooni peegeldus.
Aga kui VT tüdrukult eelmisel aastal küsis, et kumba ta eelistaks: kas enda praegust elu, kus ta elab jõukas peres ja saab taskuraha ja maiustusi nii palju kui tahab, aga ta pole emaga lähedane, või VT elu, kus raha eriti pole aga armastust on palju, siis see tüdruk valis ikka maiustused ja majandusliku vabaduse.


Aga veel õpetajatest - ühel õpetajal olevat tohutult tugev parfüüm peal. VT ütleb, et tal on kiusatus käituda nagu vampiiripoisil Videviku esimeses filmis, kui Bella tema kõrvale istus ja nii tugevalt lõhnas, et poiss oma nina kaelusesse peita üritas ja silmi pööritas, millest tüdruk segadusse sattus ja salaja ennast nuhutada püüdis. Nojaa, me siis arutasime, kas üldse oleks võimalik öelda inimesele ilma teda solvamata, et ta parfüüm on liiga pealetükkiv? Loomulikult ei hakka VT seda ütlema, lihtsalt - tagarääkimisest peab ju mingit kasu ka olema :D - me ikka üritame midagi õppida neist lugudest, mis VT mulle laiast maailmast koju toob :D
Ja tegelikult me ei leidnud lollikindlat viisi inimesele märku anda, et ta lõhn on liiga vänge...
Ma jätaks ütlemata, kui ma tema kolleeg oleks...
Aga kui ma mingil põhjusel peaksin ütlema - no mängult, ega sellist olukorda ju ei teki, et sa PEAD ütlema kellelegi sellist asja -, siis ma püüaks naljatada... näiteks et: sinust küll salamõrtsukat ei saaks - sina hiilid vaikselt lähemale, aga lõhnapilv jalutab julgesti mitu meetrit eespool ja reedab su.
Siis on 'Pilvekese' enda asi, kas ta võtab seda kui komplimenti või solvangut või märguannet või...

Sellele mehele peaks küll keegi ütlema, et kuule, sul ju pesu paistab!
- izismile.com -

Kommentaare ei ole: