kolmapäev, 12. aprill 2017

Telesarjad

Ma siin õhtuti ikka pikutan arvuti kaisus ja vaatan Internetist mõnd sarja ja nüüd olen kenasti bindžimata hakkama saanud, yay! :D

Aga üks sari on kummitama jäänud ja tahaks seda põgusalt tutvustada, sest mina polnud sellest küll mitte midagi kuulnud - tuli lihtsalt sci-fi sarju otsides ette, nimelt The OA.

Algab see nii, et järsku ilmub välja 7 aastat varem kaduma läinud noor naine. Kaduma minnes oli ta pime - nüüd äkitselt näeb. Ta on oma kadununa veedetud aja osas üpris kidakeelne ja annab vahel vastuseid, millest ei saa aru, mida ta silmas peab ja kas ta pole ehk vahepeal suurest šokist mõnevõrra juhmistunud. Tasapisi hakkab lugu hargnema ja see on üks äraütlemata iseäralik lugu tõepoolest. Muusika toetab loo kulgu suurepäraselt ja annab sellele sügavust. Viimase osa ajal tuli isegi nutt peale - see oli nii ilus lihtsalt - ja ma tegelikult eriline nutusilm pole, ainult uudised ajavad nutu peale, aga neid ma juba ammu ei vaata :D

Veel teeb sarja eriliseks kaasstsenarist ja peaosaline Brit Marling. Tema on igas rollis selline ebamaine tegelane, tundub, et maailma mustus libiseb ta pealt lihtsalt maha. Ilus ja huvitav tüdruk.
Seda sarja küll soovitaks, kuid praegu on vist saada ainult esimene hooaeg (8 osa), ma ei tea, kas teine hooaeg on üldse kusagil eetrisse jõudnud juba.

Päris sci-fi see nüüd just pole, pigem mystery, aga näis, kuhusuunas teisel hooajal asjad käänavad.





Teine sari, mille ka ilusasti lõpuni vaatasin, kõik 4 hooaega, oli Continuum.
See on ajarändude, eetilis-moraalsete küsimuste ja vastutusega tegelev sari.
2077. aastast sopsab koos revolutsionääridega 2010. aastasse üks naissoost korravalvur, kes püüab siin revolutsionääride minevikumuutmisplaane nurjata, aidata kaasaegsel politseil kaasaegseid kurjameid tabada, ja siiski tagasi oma aega, oma pere juurde saada.
Siin on palju toredaid tehnikavidinaid ja ma pole veel ära tüdinenud sellest, kui ebaloomulikult kiiresti telesarjade IT-geeniused kogu info tänavakaameratest ja muust andmekuhjast välja kougivad :D, kuigi see on absurdne. Lisaks toredad nutikad vidinad ja leiutised, millega politseitädi tulevikust tuli, nagu arvutikiip peas, mis ise analüüsib silmaga nähtavat ja annab olulistest leidudest teada, näeb läbi seinte ja analüüsib vestluspartneri bioloogilisi signaale, et teha kindlaks valetajad :D
Nii tore, kui politseil olekski sellised abivahendid!
Või noh, võib-olla ka mitte, sest teatavast kipuvad sellised asjad rikaste pättide pättuste tegemise abivahendiks saama kiiresti...

Tegemist on Kanada sarjaga ja peategelaseks jälle imeilus naine - Rachel Nichols.





Eile õhtul hakkasin vaatam sarja Sense8, aga ma olin vist juba nii unine, et suurt ei mäleta :P
Seal on kaheksa eri maailmanurkades elavat tegelast, kes mingil põhjusel näevad üksteisest ja ühest hullumeelsena näivast, nende kõigiga kuidagipidi seotud tädist ilmutusi-nägemusi. Kas sellele ka piisavalt huvitav mõte leitakse, ma veel ei tea :)


Aga The OA'd julgen küll soovitada, see on midagi üsna teistmoodi :)
Continuum on täiesti tavaline sci-fi-polizei-sari. Täitsa kõlbab vaadata ja on paar tõesti vahvat tegelast, aga ei midagi erakordset.

Kommentaare ei ole: