reede, 13. mai 2016

Pro vegan



Mnjaa, ma ise teatavasti vegan pole, kuid ma püüan nii hästi kui saan :)
Ma ei tunne end hästi, kui ma piimatooted ära jätan, liha ja muna puudumist aga tähele ei pane, nii et neid tarbin ülivähe - peamiselt kodust väljaspool süües. Ei mina hakka teiste inimeste laual saia seest rosinaid õngitsema, kui see on ainus taimne toit. Või piruka seest liha välja raputama... Ma ei taha, et inimesed, keda ma külastan või kellega ma koos söön, end kehvasti tunneksid.

Aga eetilises plaanis ma ikkagi leian, et veganlus on hea/õige eluviis.
Kui loomadel oleks tore elu, väljas jooksmise-siblimise võimalus ja vasikad jääksid karja juurde jne, siis oleks minu meelest kõik ok. Lihtsalt sellist liha-muna-piimatööstust nagu meil praegu on, ei tahaks toetada.

Ma mõtlen, et vanasti, kui Punik potti pisteti, siis oli liha suhtes suurem austus, sest sa teadsid, milline loom oli Punik, kui ta oli vasikas ja noor loom, mis lollusi ta tegi ja kui armas ta võis olla. Sa teadsid, et loom andis elu, et sinul oleks midagi toekat süüa. Aga nüüd ei vaata keegi vorsti vaikses tänutundes. Millest on kahju.

Aga ise ma proovin veganlust jälle siis kui tunnen, et sobib ja tahan ja...

Seda, et ma kohvist lahti saaksin, ma juba mitu aastat kannatlikult ootan :D, aga vägisi ei saa midagi.

Vahel ma ikka käin registreeritud kliendina Lõuna-Eesti toiduvõrgustiku lehel, aga seni olen näinud ainult seda pilti, et kõik tellimisringid on kinni ja kui ma end registreerin, siis saan iganädalase köögiviljakasti tellijaks hakata, aga minul pole õnnestunud leida, kuidasmoodi. Mitte ühegi kategooria alt ei avane ka hinnad. Mitte kunagi. Hästi palju raisatud aega, Brr.

Või siis hakkan mahetootjatelt piima-muna tellima, kui avaneb MUGAV, mulle arusaadav võimalus, sest ma kindlasti olen pigem ilma kui käin kogu aeg mingil lehel passimas, kas saab tellida ja siis käbedalt tellin ja siis vastan telefonile ja jooksen alla ja ei, parem mitte. Parem poepiimatilk ja vaikus.

For now....

Kommentaare ei ole: