teisipäev, 10. veebruar 2015

Valimised

Olen viimastel päevadel rohkem telekat vaadanud ja paratamatult sada korda igasuguseid valimisreklaame näinud. Ei tea miks, aga need näevad enamasti eriti haledad välja - mitte ainult sel aastal, neid on alati piinlik vaadata.

Parts mõjub tohutult ebausaldusväärselt... Alati. Teda ei tohiks teles näidata!

Sven Mikseriga reklaamist, kus ta lapsevankrit aitab tõsta (ma vist olen ainult kuulnud või silmanurgast näinud seda reklaami), ei saa ma aru... mis mõttes on hea, et meil on "peaga peaminister"? Mis ajast Mikser meie peaminister on? Mikser on ju SDE ja Rõivas Reform... - kui Mikser kiidab Rõivast, siis see on küll nagu Pisuhänd tolksti sinna jutu sisse tulnud... Mitte midagi ei saa aru, ausalt! Aga tõsi ta on, et olen telet vahtinud umbes kolm päeva... Võibolla ma alles elan sisse, aga täiesti võimalik, et olen poliitikas endiselt lihtsalt imbetsillus - andke siis aga lahkesti andeks!

Savisaart ei tahaks ka üldse näha, kuid ma pean tunnistama, et see jõulu- või uueaastasoov, mille teleklipis ta uisutas, oli minu jaoks vapustav, täiesti juhmistav ja rabav, KUID juhtumisi mulle VÄGA meeldib, kui mees ei karda olla naeruväärne. See klipp mulle meeldis, ja ma arvan, kui kui iga tallinlane pidi selle eest 50 senti maksma (no kirjutati või räägiti kuskil justkui, et 200 000 eurot läks see jõulutervitus maksma), siis see oli hästi saadud :D, oli ikka naljakas küll - need piruetid ja rihma lõdvaks laskmise koht :D - täiesti sürr :D Mulle VÄGA meeldib, kui näen midagi täiesti ootamatut, nii et ei suuda oma silmi uskuda. Kaugelt vaadates on Savisaar pealaest jalatallani ebameeldiv tegelane, aga see nali... kui me seda VT'ga esimest korda nägime, siis me istusime suud vastakuti tükk aega lahti, enne kui arutama saime hakata, et misasi see oli, mida me just nägime :P ja esimese korraga tõesti ei osanudki midagi arvata :D, see oli liiga veider :D
Super!, ühesõnaga! :)


Mingi ports aastaid tagasi tegin testi, et kellega minu vaated kõige rohkem sarnanevad. Tuli 3 nime ja ma nüüd ei mäleta, kas oli nii, et kaks rohelist naist ja üks roheline mees, või kaks rohelist naist ja üks muud värvi naine. Aga mäletan, et naiselik ja roheline oli mu tulemus ja kaks kõige lähedasemat olid kaks rohelist naist.

Seekordses testis jäi kõige kaugemale IRL ja kõige lähemale Rohelised ja Sotsid - täpselt nagu ma ise oletasin. Nukker oli küll see, et sarnasus oli ikka vaid 73-71% ja isegi kõige kaugem partei oli kusagil 50% peal... peaaegu näib, et täitsa ükskõik, keda valida. Aga ma arvan, et ma lähen ja valin ühe rohelise naise. Sest viimasel ajal olen ma hakanud tahtma naisi poliitikasse ja kuna nad ise ei käi niipalju valjult ringi prääksumas nagu see parts näiteks, siis tuleb neid tagant upitada, et nad saaksid ka saia kallale.

- ...et toetaks seegi kord Rohelisi :) -


Veel üks asi, mida ma väga tahaks, oleks et tehtaks palgasõjavägi ja kogu see vägi läheks ja treeniks kusagil mujal. Sõjalise jõuna jääme me nagunii naeruväärseks ja kuidagi, uhh!... ullumoodi inetu on kulutada miljoneid ja miljardeid eurosid selle käputäie kodukaitsefanaatikute peale. Need on lihtsalt mängud, meeste mängud, nagu need... oeh, ma ei tea, kuidas neid nimetatakse, aga paljud minu noorepõlve tuttavad poisid - nüüd siis mehed - käivad mingitel rollimängudel... peavad kostüümides vanu kuulsaid lahinguid. Aga summad, mis riik sõjaväe peale kulutab, on tohutud. Ja minu silmis on need lihtsalt teatud huvigrupi mängud nagu pimesikk ja paintball, ja see huvigrupp võiks saada palju ägedamad mänguasjad palju rikkamalt riigilt, sest Eesti sõjaväe poolne Eesti kaitsmine oleks lihtsalt minišõu. Pole vaja osta kalli raha eest mahakantud kola mingile fanaatikute grupile mängimiseks, kui keskmine inimene on hirmunud ja kurnatud iga päev keset oma argielu, poed ja pangaautomaadid on kadunud, maainimene oma süüa kätte ei saa ja linnainimesed peavad igal pool head nägu tegema ja oma lootusetuse sohu jäänud maatuttavaid ka ringi sõidutama. Elu on hull!

- Me oleme siin, et Sind aidata - avatud tund aega nädalas -


Aga ilmselt on miski rahapesu värk või muu ringlus sealtkaudu nii oluline, või nii kanged figuurid sõjateemal lärmamas (tagant järele olen aru saanud, et minu Ema viis paljud asjad läbi ametiasutustes lärmi lüües, hüsteeritsedes - ta oli nii õudne, et tehti kõik, et ta minema saada ja mindi oma südametunnistustest ja arusaamadest mööda, et ta jumala pärast ära läheks! :D), et seda ei tehta ära mitte kunagi. Võibolla ma eksin ja neid kõmmutamise-fanaatikuid on palju rohkem, kui ma ette kujutan... Minu teismeea meestuttavatest tuleb tõesti pähe vaid paar, kes pole kodukaitses ja ... ei käi neil rollimängudel muistseid eestlasi ja liivlasi mängimas. Eks see oli sama seltskond ka...



Igal juhul olen ma õppust võtnud nendest noomitustest, et kes valimas ei käi, ärgu virisegu, sest valijad moodustasid parlamendi. Kuna ma päris kindlasti virisemisõigust kaotada ei taha, siis lähen ja valin! Kui just üle -15 kraadi külma pole - siis ei lähe ma küll mitte kusagile, ega ma surma otsi! :D

1 kommentaar:

Kai Klaarika ütles ...

Ei peagi ju "minema", e-hääleta!
Mina ka käin ikka hääletamas (ei käi tegelikult, hääletan kodus). Viriseda väga ei viitsi.