pühapäev, 15. veebruar 2015

Osho

"Kui ütled, et oled õnnelik, aga pole, siis su hingamine on häiritud. Su hingamine ei saa olla loomulik. See on võimatu. Sest tõsi on see, et sa pole õnnelik. Kui oleksid öelnud "Ma olen õnnetu", siis su hingamine oleks jäänud loomulikuks. Vastuolu puuduks. Aga sa ütlesid: "Ma olen õnnelik." Otsekohe surud sa midagi alla - sa oled alla surunud midagi sellist, mis oli üles tõusmas. Selle pingutusega muudab su hingamine oma rütmi, see pole enam rütmiline. Su nägu pole enam meeldiv, su silmad on petlikud."   
- OSHO -

Siit.

Huvitav jah, nii paljud inimesed usuvad praegu afirmatsioonide võluvõimu, et kui pole oma rahalise seisuga rahul, siis ütled (valjusti) mitu korda järjest: "Mul on piisavalt raha!", kui pole oma suhtega rahul, siis ütled: "Mul on armastav ja vastutustundlik elukaaslane" jne... ja siis varsti ongi nii...

Aga mulle tundub see pöörane... öelda midagi, mis on vale..., mulle tundub see oma hinge ja mõistuse kiusamise või reetmisena.

Nii tore leida, et Osho mõtleb samamoodi! :)

Ja ärge siit nüüd välja lugege, et ma vaatan hommikul peeglisse ja ütlen: "Ma olen õnnetu!" :D
Ei tee ma seda! :D
Ma ütlen hea meelega kasvõi mitukümmend korda päevas: "Ma olen õnnelik!" või "Ma armastan sind!" - kohe ütlen, kui tunnen; mul pole mingit hirmu ega 'vastutustunnet' selles osas, et kuidas ma ikka ütlen, äkki ma kolme tunni pärast olen hoopis pahane ja teine siis imestab: "Aga sa ju armastad mind!?!" :D
Kõik hea tuleb ikka väljapoole lasta, siis ta seal mitmekordistub! :)

*

Veel üks ebapopulaarne mõte Osholt:





6 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

Oma Osho-vaimustuse aegadel "tudeerisin" teda ka mitmete väljaannete kaasabil, kuid leidsin seal väga palju vastuolulist ja lausa absurdi,nii et õnneks sain sellest hullusest üle.Mis ei tähenda,et seal tõeterasid pole---neid on ka küllalt.

karikate emand ütles ...

Osho kipub paeluma iga veidi esoteerilisemate huvidega inimest, kasvõi lühikeseks ajaks :D - teda on kõik huviga lugenud mingil ajal...

Ma taipasin möödunud aastal, et minu jaoks on Osho jutus tugev sisemine loogika. Varem mind häiris see, et tema visioonid polnud rakendatavad pärisinimestele päriselus. Siis aga sain aru, et ta teab, et need pole rakendatavad... see on lihtsalt maailm, kus asjad on nii nagu kõige parem on, aga seda pole ega hakkagi kunagi olema, ma arvan, va üksikute inimeste jaoks, kes jäävadki veidrikeks laia ilma jaoks.


Üks erand siiski - Osho arvab, et lapsi kasvatagu "küla" ja see on küll ohtlik jamps endiselt mu meelest. Ma ei usu, et kunagi hakkavad sündima lapsed, kes ei vaja seda tunnet, et keegi armastab neid üle kõige maailmas. Väikelapsel on vaja hästi lähedast ja turvalist sidet ühe inimesega, parimal juhul emaga. Selle suhte baasil areneb hiljem suhe maailma ja teiste inimestega. Siin olen mina ka nõutu - kas asi on selles, et ta on mees, või on ta ikkagi lihtsalt juhm? :D

Gerda-Linda ütles ...

Sa tundud kursis olevat - millist raamatut Osholt sünnaks soovida? (mitte Osho enda käest, peikalt ikka :D)?

karikate emand ütles ...

Hehe - Osholt! Tore oleks! :)

Hmm, praegu müügil olevatest soovitaks "Lähedus. Eneseusaldus ja teiseusaldus".

Ivo Eggi ütles ...

Afirmatsioonide võluvõimu arvmastavad iseäranis meelalt uskuda vaimuloomult veidi laisad. Ja tõesti - mis poleks mugavaim, kui et lihtsalt kordad üht mantrat ja sellest piisabki.

karikate emand ütles ...

Kuidas võtta :)
Nemad vähemalt pingutavad, ma ise usun, et piisab lihtsalt aus/autentne olemisest ja õige elu ise jookseb sülle, sealjuures parem, kui me ise oma väikese aruga tahta ja kavandada oskame.