kolmapäev, 6. aprill 2016

***

Pinterest
Lõpuks ometi on käes see aeg, mil hommikul tõustes päike juba paistab. Mulle meeldib päevavalges magada, nii et nüüd ma enam pakse öökardinaid ei kasuta - rõõmsalt valgesse tuppa ärgata on nii mõnus. Aga see käib ikka päikesevalguse kohta, tuledega ma magada ei saa. Talvel hoian öösel sees kuusele mõeldud elektriküünlaid, kuid magan silmaklappidega. Ja pimedas tõusmine mõjub mulle alati nagu oleks mingi oht või mure kuklasse hingamas... see tundub lihtsalt nii vale ja ebaloomulik, et see, mis mind pimedas voodist välja ajab, peab olema midagi rusuvat, ebameeldivat... Muidu ma ju ootaks päikese ära!

Kuna kaks eelmist nädalat röövis mult Naabrimees ja eile ja üleeile käisin linnas kolamas, olin eile õhtuks nii väsinud, et miski ei registreerunud enam ära. Ütlesin teiste jutu peale jah-jah!, ja unustasin otsekohe.

Nii et täna päikesega ärgates mõtlesin kohe, et sellest mõnusast hetkest hoian kinni nii kaua kui võimalik, seega teen endale voodipäeva. Hakkasin lugema - praegu on mu lugemis- või pigem hobidejärg jõudnud TEA entsüklopeedia teise raamatuni -, kuid peagi lükkasin raamatu kõrvale ja unistasin niisama. Siis meenus, et pean ikka arvuti lahti tegema, sest Mees võib oodata tõlkeid (ma pole oma toast veel jalgagi välja tõstnud - ei läinud pissile, ei pesnud hambaid, ei teinud kohvi ega midagi), kogusin veidi aega meelekindlust ja tegin arvuti lahti - ei ole siin midagi kiiret! :) Seega kirjutasin hoopis väikese blogipostituse :)

Mida me küll ilma kevadeta teeksime, eh? :)

2 kommentaari:

Skarabeus ütles ...

"Mulle meeldib päevavalges magada"
Jaa, aga öeldakse, et inimene p e a b saama pimedat,eriti magades!Vaid pimedas magades tekib kehas mingi keemiline aine, mis on hädavajalik normaalseks toimimiseks.Kuulsin sellest paar kuud tagasi raadiosaadet, aga kuna väga ei huvitanud, siis kahjuks midagi väga tarka lisada ei oska.

karikate emand ütles ...

Jaa, olen ka kuulnud. Ma siiski hea meelega osaleks katses mõnel teisel planeedil, kus ühe päikese loojudes tõuseb teine :D
Mulle tundub, et see oleks nii rõõmus ja tore maailm :) - või vähemalt nii ma ette kujutan.

Ja noh - täna olen ma pärast ärkamist kaks korda uuesti magama jäänud, nii et uinumist ennast ilmselgelt päike ei pruugi takistada. Iseasi tõesti, kuidas keha melatoniinipuudusega toime tuleb ja kas organismis leidub kompensatoorseid süsteeme. Mulle endale tundub, et võiks leiduda, ... samas ma pole kunagi meelega ööd ja päeva pikemaks perioodiks ära vahetanud.

Aga ikkagi - võib-olla on selle melatoniiniga ka nagu vitamiinidega - ma siin söön ja söön igasuguseid toidulisandeid juba üle nelja kuu, ja absoluutselt mitte mingisugust vahet ei tunne. (aga ma võtan kaks kuud ikka veel, sest ma lubasin endale, et annan vitamiinidele veel üks kord võimaluse!)
Võib-olla mul pole melatoniini ka vaja - elaksin päiksekiirtest, hehe! :)