kolmapäev, 26. oktoober 2016

Kahtlased projektid

Mul on ikkagi pooleli mitu asja, kuigi ma tunnen, et selleks, et normaalselt elada, pean ma projektid lõpetama.

1.

Vetsu lammutanud onud sinna tagasi ei tulnud ja jätsidki plaadid seinast ära.
Meil on õnnestunud kaks välja lõigatud plaati tagasi toppida, aga üldiselt on poti taga ikkagi tühik, kust vahivad vastu torud ja seinatäitematerjal jms.

Ma mõtlen nii, et see on väga palju parem minu esialgsest ettekujutusest, et sein koputatakse täies kõrguses maha. Nüüd on ikka sirgelt lõigatud augud! :) Pole päris nii, nagu oleks pomm plahvatanud.


Ja veel ma mõtlen, et kui see on ikka väga kole, ja kui need plaadid on tagasi pandavad, siis äkki mu Vend külla tulles leiab, et uih, võeh, see tuleb korda teha - ja teeb! :D
Kui ei, siis ei - hullu pole! :)


2.

Sain oma telefoni uue akuga parandusest tagasi ja ...
see ei pea ikkagi üle kahe ööpäeva vastu ka siis, kui ma ei räägi. Üldiselt ma kasutan äratuskella, vaatan mitmesuguseid teateid-teavitusi ja kirjutan VT'ga FB Messengeris.

Telefon on ostetud kaheaastase järelmaksuga ja veel pole aastatki täis :D

Samas tore, et sain teada, mis asjad need filtrid on ja omal nahal (näol) järele proovida.
Näiteks irl ei läheks ma postkastist lehte ka tooma ilma meigita, aga selle telefoni järgi näen ma ilma meigita välja nagu lapsuke! (Jätsin telefoni poolt default pakutud "ilu tase 5" peale - ei tea, mis see 10 veel teinud oleks? Status: hambad pesemata, juuksed padjased, no make-up whatsoever).

Igatahes ma oleksin üliväga üllatunud, kui see telefon kaks aastat välja veaks.
Ja VT'l on sama telefon (Huawei 8P Lite vms)!
Suht nõme oleks osta uued telefonid ja maksta veel vana eest :D
Kuid sinnapoole see asi kisub, VT'l on ka akuprobleemid.


3.

Olen tegelikult juba kolm nädalat teinud sellist eksperimenti, et mida iganes ma muidu ka söön - igal hommikul (kella 10 paiku) ja igal õhtul (kella 6 paiku) söön ma lisaks ühe suure topeltvõileiva, mille vahel on (hapu)kurk, tomat, pihv, muna, sibul ja sinep, soolad-piprad.

Me õega rääkisime - ta on tervisliku taimetoidu peal ka hirmsat moodi alla võtnud. Tegelikult küll vaid mõned kilod, aga tal on selline keha, et nägu läks jube õhukeseks, rangluud ja mingid kondid õlanukkidel, mida teistel inimestel üldse olemaski pole :D, tikuvad välja. Jube! Ja ma mõtlesin, et kui tema hakkab end teadlikult nuumama, siis mina ka!

Pealegi vaatasin ma tollal just neid Supersize vs Superskinny saateid ja nägin, et kuigi kõhnad osapooled alguses nutsid oma priskeid portsjoneid vitsutades, siis pea-aegu kõik tunnistasid 3-4 päeva kandis, et kõht hakkab juba ise tühjaks minema! No mina olen üldiselt selline isude ori, aga nüüd ma mõtlesin, et ma ju võin edaspidigi süüa kõike, mida ise tahan, aga vaat, nüüd söön muna ja pihviga leiba selle kõige juurde!

Ma olen selliseid katseid nii palju teinud, kuid millegipärast ei tulnud mulle pähe ühtki sööki, mida ma niimoodi suudaks iga päev süüa. Nüüd proovisin neid võileibu ja avastasin, et kui see teha väga krehvtine, siis see maitseb mulle väga - ka kaks korda iga päev.

Nagu ikka on probleem selles, et pean Kogu Aeg sööma. Selline tunne on.
Mul on tunne, et pole hingamiseks ruumi mul kõhupiirkonnas.
Aga olen suutnud süüa oma kaks võileiba ka õunahunnikute, õunakookide ja kartuli-võihunnikute vahele.

Lootsin, et see katse näitab, kas mul tuleb lihast ja munast energiat juurde.

Kahjuks korduvad vähemalt esialgu vanad mustrid - ma magan oluliselt rohkem ja olen oluliselt uimasem.
Nagu talveunes karu.
See on üsna õudne.
Ma olen kurb!

Samas, mulle väga meeldib, mis see mu välimusega teeb! :)
Näen kahte lisandunud kilo oma puusadel :)
Ka näole tulevad lisakilod ainult kasuks! :)
I LIKE! :)

Hetkel kavatsen veel vähemalt 10 päeva vastu pidada, kuigi see, et ma kogu aeg magan on üliväga masendav. Ma küsin endalt kogu aeg, kas see, kui ma magada ei suutnud, oli siis parem?
Vaat, ei oskagi öelda.
Ma ei julge seda endalegi tunnistada, aga tundub, et ma eelistaks praegusele 13-tunnisele ööunele kasvõi 2-tunnist.

Plusspoolelt - ma ei vaja enam seinte ja mööbli tuge, kui ma püsti seisan. Mul ei kao pilt eest ja pulss ei hüppa 160 peale lihtsalt sellest, et ma voodist välja tulen.

Aga see uni on hirmutav. Mul pole üldse mitte millegi muu jaoks aega kui koristamiseks, söögitegemiseks, vitsutamiseks ja VT'ga rääkimiseks.

Tont teab, kuhu see eksperiment omadega jõuab.
Ehk muutub veel midagi?

Nüüd lähengi teen endale vapralt veel ühe kohvi ja päeva esimese võileiva...

15 kommentaari:

ritsik ütles ...

Mu meelest nutikal kaks päeva akut on täiesti tavaline taks. Nett (nt messenger) tühjendab akut palju kiiremini kui rääkimine.

karikate emand ütles ...

Ma olen nõus, et kaks päeva on normaalne - normaalsete inimeste puhul!
Isegi üks päev on normaalne, st igaks ööks paned laadima.
Aga mitte juhul, kui inimene telefoni ei kasuta.
Mu õde laeb ka igal ööl, aga tema ikka sirvib oma lemmik-lehekülgi ja istub YouTube'is oma kolm tundi päevas vähemalt.
Mul tuleb vast 15 minutit kokku, ja iga kord lähen ma enne telefoni sulgemist nupule, millega sulgetakse kõik avatud rakendused. Iga kord!

Kai Klaarika ütles ...

Äkki see on talveuni? Magada on ju hea?
Kevadel hakkad rohkem elama jälle?
Mul on küll natuke tunne, et talv tuleb ja ma annan alla. Et ei ela. Lihtsalt elan üle.

karikate emand ütles ...

Väga ilus lüüriline kokkuvõte!
Et ei ela vaid lihtsalt püüad üle elada!

Ma arvasin algul sama, et ongi talveuni, ja Mees ütleb ka, et magamises pole midagi halba ja magav inimene ei saagi midagi halba teha! :D

Aga fakt on see, et minu kõht küll ära pole harjunud. See on kogu aeg kas täiesti täis või kurguni täis. Ma ikka ootasin seda 'kõhu tühjaks' minemise tunnet, aga kolm nädalat olen siin ennast täis topituna tundnud. Kõht ei tööta minuga kaasa.
Alles mõned päevad tagasi sain aru, et see tunne on täpselt see, mis mul alati 'nuumdieetide' ajal on olnud...
Seni mõtlesin ka, et talveuni...

Nujah, ma veel ootan ja vaatan.

karikate emand ütles ...

Aa, nutitelefonide akudest veel.

Mul on varem olnud Nokiad ja neil on väga head akud - eks mul on seetõttu suured ootused. Viimane nutikas Nokia pidas algul vastu 9 päeva, 6-7 aastat hiljem, kui ma selle välja vahetasin, 6 päeva!
Ilmselt sellest mu võibolla veidi ebarealistlikud ootused...

Mu eelmisel Nokial oli mehaaniline klaviatuur pluss puutetundlik ekraan, kuid puutetundlikkus ei töötanud algusest peale eriti hästi ja 8 megapiksline (?) fotoaparaat oli inimeste pildistamiseks väga kole - ainult kondid jäid näha :D, ekraan oli ka häirivalt tilluke. Seepärast ma väga tahtsin uut telefoni.

Unknown ütles ...

Mul sama telefon.Läheb ka ruttu tühjaks.Kui on meeles ööseks lennukile panna,siis jätkub kauemaks.

Unknown ütles ...

Aga muidu,muna pidi hoopis rasvu hävitama,aga eks sul on kindlasti valku vaja.

karikate emand ütles ...

Jaa, ma väga austan veganeid - kui palju aega nad kulutavad toitumisalase info läbi töötamisele, et loomsete toitainete asendajaid leida, ja kõik need ökotooted on kallimad ka, raskemini kättesaadavad ja mida kõike - see kõik loomade nimel! Väga ilus!

Aga ma ise arvan, et enamikule meist on ikka loomseid toitaineid vaja.
Rääkimata sellest, et ma tunnen, et mul pole lihtsalt vaba ajumahtu kogu selle teadlikkuse jaoks, mis vegan-toitumisega kaasneb.

Lahe oli see, et sain YouTube'ist teada, et hästi paljud minimalistid on nagu mina - nad püüavad endale ühtlast dieeti välja töötada, et nad ei peaks toidule mõtlema! :)

Kai Klaarika ütles ...

Oh, ei pea vegan ka üleliia toidule mõtlema. Ega teabmis erilisi asju ostma. Ja vegan pole öko ka.
Kui sa tahaksid taimse toidul palju kaloreid ja valku, soovitaksin teha makaroni- ja riisitoite köögiviljade ja rohke õliga (noh et kui hautad/praed, siis õliga kokku ei hoia) ja ube võib ka juurde panna. Kes sellise söögi peal paksuks ei lähe, pole nagu päris inimene. Küpsiseid võid ka krõbistada. Neid on ka veganeid, aga ma ei hakka sind sellega siin...
Ja äkki võtabki rohkem aega,et keha harjuks "täistopitud" tundega. Aga kui ei pea seinast kinni hoides liikuma, siis ju on vaeva väärt? Enamasti inimesed seisavad ilma seinteta püsti..

See, et "magav inimene ei saa midagi halba teha" on väga lõbus ja hea tähelepanek :) :) jätan meelde.

karikate emand ütles ...

:D, eks ole!

Tead, magusaga mul kaalu tõsta ei õnnestu, seda ma olen ikka väga palju proovinud. Tulemus on, et suudan 4 küpsist ära süüa ja ongi süda paha. Ma tean, et on olemas šokolaadidieet - kaalu langetamiseks! Ja ma olen kindel, et see töötab, sest süda lihtsalt läheb pahaks. Kõht läheb tühjaks, sööd oma 4 ruutu ja rohkem ei suuda. Olen kindel, et see töötab (kaalu langetamiseks, mitte tõstmiseks)! Minul on küll magusadieetide puhul olnud nii, et kaks esimest korda ahmin oma vahukoort, pehmeid vahvleid ja moosi - siis aga üle kahe kahvlitäie enam ei lähe. Ja enam ei lähegi... halb hakkab.

Ausalt öeldes, kui ikka isu pole, siis on kõike raske süüa.

AGA - praegu ma jätkan. Ma ka mõtlen, et äkki mu kehal läheb harjumiseks lihtsalt kauem aega.

Mulle tõesti meeldib peeglist oma lisakilosid näha... hehe.

Kristiina ütles ...

Pane sinna võileiva vahele törts Hellmann'si majoneesi ka, siis saad oma kosuvat keha üsna kiirelt imetleda :) Kui muidu on liiga kallis, siis Säästumarketis vist veel on 1.25€ purk.

karikate emand ütles ...

Ma panen majoneesi küll, kallike, just mõtlesin, et see jäi ütlemata :)
Ja ausõna, kilod tulevad! Kolme nädalaga pea-aegu kaks kilo! :) Olen sellega väga rahul, lihtsalt uskumatu! Ma pole kunagi varem ligilähedastki tulemust saanud! :)
Las ma mõtlen, mis majonees mul on... Salvesti purgimajonees, traditsiooniline, see on ka paks, kreemine. Neil tuli nüüd välja ka eriti rammus majo, aga see oli kuidagi liiga äädikane isegi minu jaoks.

Hellmann's on mu lemmik! :)
Kui ma vanasti makrasalatit tegin, siis alati sellega!
Aga me oleme praegu küllaltki hinnatundlikud... ja... eee... kui mina õues ei viitsi käia, siis ma ei taha oma meest sundida Säästumarketisse vantsima :)


Muide, mulle tuli meelde, kust sai alguse minu totaalne vimm lahjade toodete vastu.
Olin ükskord peol, kus pakuti MAKRASALATIT, nämm!
Ja see oli kohutav.
Seal oli riis (good!), makra (yass!) ja porgand (what?) ja... mingi... läga.
Ma kurtsin seda kõigile oma tollastele sõpradele ja üks neist pakkus, et 'läga' võis olla maitsestamata jogurt! Hmm, võis olla tõesti!

Ja sellest ajast peale olen ma 100% mööda läinud kõigist dieettoodetest :D Olen neid riiulitelt võtnud küll, ilusa pakendi tõttu, kuid kohe, kui näen, et pole suhkrut või rasva, panen tagasi, ilma eranditeta.

Kristiina ütles ...

Mõistan täielikul! Olen jõudnud arusaamale, et ma pigem söön maitsvat asja vähem, kui ajan sisse erinevaid light tooteid, millest ei tule toidule seda Õiget maitset.

Kui vaadata kokasaateid, siis toitu praetakse/küpsetatakse ka enamasti ikkagi võis ja valatakse üle koorega, mitte ei kasutata teflonpanni ettekäändel, et siis ei pea rasvainet panema. Aga jah, kahjuks erinevalt sinust mina nende lisakilode üle ei rõõmustaks, seega tuleb lihtsalt piiri pidada :)

Skarabeus ütles ...

Ma juhtusin Tallinna TV-lt (mida ma muidu ei vaata)nägema Igor Gräzini ja Andres Raidi vestlust teemal Tervislik toitumine,püramiidskeemid,toidulisandid,vegetariaanlus,sport jne.Ausalt öeldes oli see enamasti see,mida ka mina olen eluaeg õigeks arvanud ---kellelgi on seda väga vaja ja see ei ole mitte inimene,kellele seda kõike pähe määritakse...
Õnnetuseks olen mina nüüd juba nii tahtejõuetu, et isegi tervise nimel ei pinguta,aga noortest moeröögatsejatest või liimileminejatest on küll kahju.

karikate emand ütles ...

Hehe, Sa oled ikka õige resoluutne´:D
Aga mis teha, tuleb nõustuda, vähemalt toidulisandite osas.
Just eile avasin YouTube'is mingi imeliste paranemiste video, sissejuhatuse ajal kruttisin alla, et vaadata kommentaare ja - seal oli: kust ma neid toidulisandeid osta saan, mitukümmend korda järjest ja mitmel eri moel. Oeh, panin muidugi kohe kinni. Ma ootasin midagi hoopis muud.

Ma siiski arvan paljude asjade kohta, et neid reklaamivad inimesed on siirad. Ja neid see ongi aidanud! Ja kui ei aidanud see dieet või toidulisand, siis aitas usk sellesse, et see aitab, ja inimene parandab ennast ise, me oleme ju kõik imetegijad :)

Mis läheb minu jaoks hirmsaks on, kui need siirad propageerijad väidavad, et see (dieet või toidulisand vms) aitab. Alati. Kõiki!
Noh, nad ei saa seda kuidagi teada (kui inglid just kõrva ei sosistanud) ja on vastutustundetu nii väita, kuid paljud kirglikud kasutajad seda just teevad.

See on kõhe ja kurb. Inimesed ja nende organismid on nii erinevad.
Ja pealegi - näiteks sellised 'võitlevad veganid' veel mõned aastad tagasi raiusid nagu rauda, et vegan-dieet ravib absoluutselt kõigest terveks - autismist ja depressioonist ja suhkruhaigusest ja astmast ja psoriaasist ja - no kõigest! Mis veel on selline asi, mis kõigest terveks ravib? Saientoloogia näiteks! :D Ka mõned teised radikaalsed usuliinid, mis depressiooni ei usu ja sellepärast jäävad nii paljud noored ja täiskasvanud ilma abita, mida nad vajavad ja mis on kättesaadav.

Seega tõesti - ettevaatust, ettevaatust!
Kuid ma jään Sinu arvamusest eristuma selles, et ma tõesti usun, et paljud propageerijad on siirad.
Mõnes mõttes hullem, sest neid jääb uskuma rohkem inimesi. Teisalt aga pole nii hull, sest isekat kavatsust pole taga ja maailm on selle võrra ilusam paik ;)