esmaspäev, 26. mai 2014

Möödunud nädala tsitaadid

Loen ja kustutan siin kunagi salvestatud linke ja jagan huvitavamaid ka teiega...


1. Mis teeb mehe õnnelikuks / Alkeemia (LINK).
Meeste vastutustunne on juba sünnipäraselt väga arenenud, seepärast ongi neil nii kerge hakata kohe vastutama oma vanemate, noorema õe, naise või ämma vajaduste eest, surudes enda soovid tagaplaanile. Naised, kes lubavad sellisel asjal sündida, kannatavad hiljem ise topelt, sest lõksu püütud mees, kes püüab naisele meele järele olla, ei hakka kunagi teda tõeliselt armastama ja hoidma, kuna naine ei oska temasse suhtuda kui vabasse hinge ega mehe pakutusse kui kingitusse, vaid võtab seda tema loomuliku kohustusena. Sellised naised ei märka, et nad muudavad õnnetuks nii mehe kui ka iseenda – nende meestele seatud ootused ei täitu mitte iial, sest mehel ei ole võimalik neid nõutud asju välja võluda lihtsalt tühjalt pinnalt, kui tema ümber puudub armastuseväli. 
Katkend pärineb Hedvig Everti peagi ilmuvast raamatust "Õnnekunstnik" 

***



***

2. Veel üks natuke naljakas katkend - õnnest! / Tuuli Mäemat - Alkeemia (LINK).
Ma olen tihti kuulnud inimesi nurisemas, et nad on õnnetud ning ei oska olla õnnelikud. Ma olen neilt siis küsinud, et mida nad teevad oma õnne jaoks ja tegelikult ei teegi midagi. Õnn ei ole miski, mis kõnnib lihtsalt sul kannul ning longib järgi. Õnn vajab tööd ja vaeva nagu enamik asju meie elus. Sa pead õnne enda jaoks looma ning seda hoidma. 
Ja samas artiklis, aga mitte naljakas:
"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." Mahatma Gandhi (Õnn peitub selles, kui sinu mõtted, sõnad ja teod on harmoonias)
jooga

***

3. Alkeemia / kuidas geenitehnoloogid organeid ja kudesid kasvatavad (LINK):
Uue elundi kasvatamiseks koetehnoloogia abil on esmalt vaja mõnda patsiendi keharakku. Need rakud süstitakse siis käsnalaadsesse plastist vormi, mis on soovitava elundi kujuga. Plastvorm on valmistatud biolagunevast polüglükoolhappest. Rakke töödeldakse teatud kasvufaktoritega, mis stimuleerivad rakukasvu ja panevad nad vormi täitma. Viimaks vorm laguneb, jättes järele täiusliku elundi. 
Kui praegu suudetakse kasvatada elundeid nagu põis ja hingetoru, siis mis takistab teadlasi kõiki keha elundeid kasvatamast? Üks põhiline probleem on tillukeste kapillaaride kasvatamine, mis varustaks rakke verega. Iga keharakk peab mingil hetkel saama kontakti verevarustusega.Tavaline kude on väikeseid veresooni risti-rästi täis, kuigi me neid ei näe. Lisaks on keerukate struktuuride kasvatamise probleem. Verd mürkainetest puhastav neer koosneb miljonitest tillukestest filtritest, seega on vormi nende filtrite jaoks päris keeruline teha.Kuid kasvatamiseks kõige keerukam elund on inimese aju.
***

- taimede kasvatamine munakoorest potikestes - 

***

4. Imelised fotod Tais, Chiang Mais toimunud Yi Peng festivalilt blogist Flip Nomad (LINK).

***




Pildid ... on ajapikku kogunenud, allikaid küll ei mäleta.

1 kommentaar:

Manjana ütles ...

Võtab kohe ohkama see eestlaste töö ja vaeva nägemise vajaduse fenomen. Ma kahtlustan, et neid inimesi teebki õnnelikuks see, kui nad vaevlevad ja rasket tööd rabavad :D