esmaspäev, 6. detsember 2010

Tingel-tangel nina-prill...

Väikese Tüdruku prillid läksid katki.
Kuidagi - ise läksid.

Jalutasime laupäeval sünnipäevale. Astume uksest sisse. Väike Tüdruk ütleb: "Emme, ma ei näe midagi!" No muidugi ei näinud, prillid olid aurused. Mina siis haarasin prillid ja salvrätiku ning hõõrusin need kuivaks ning panin Väikesele Tüdrukule pähe tagasi. Ta õnnitles sünnipäevalapse ära ja me vaatasime, kuidas meie järel tulnud tüdruk sedasama tegi. Samal ajal nägin silmanurgast, et Väike Tüdruk on kuidagi endasse tõmbunud. Ja siis ta ütles hämmeldunult:
"Emme, mul läksid vist prillid katki..."
Vaatasin teda pärani silmi, kuid tema võttis prillid peast ja - tõepoolest, üks sang oli juustes eraldi...
"Sa vist kuivatasid neid liiga kõvasti..." lisas ta vaikselt.
No ma ei tea... Mul on ju endal ka mituteist aastat prillid olnud, ma peaks justkui oskama... Ja kui ma need talle pähe panin, siis hoidsin kindlasti mõlemast sangast... No ei tea...

Igatahes käisime pühapäeval jälle prillipoes ja tellisime uued prillid ära.

Kui me kavatseksime korralikult jõulutada, siis oleks see küll kole auk jõulu-eelarves. Aga meie õnneks ei kavatse. Me pole kristlased ja... milleks niisama õgida? :D

Tegelikult olen ma kõikide jõulude eel mõelnud, et teeks ikka sellise jõululaua, nagu mu lapsepõlvekodus tehti - et kõike on palju, ja kui laua taha istutakse, siis tõustakse ainult selleks, et minna pissile ja siis magama, lõpuks. Kuid kahtlustasin, et meil ei viitsi keegi tundide kaupa söögi taga konutada, on ju targematki teha.

Eelmisel aastal tegin eksperimendi korras selle triki siiski ära. Laual oli mitut sorti lihakraami, hapukapsas-kartul, salatid, pirukad, erinevaid jooke, puuviljad, maiustused, piparkoogid... Kuid isegi venitada püüdes oli inimestel kõht 20 minutiga täis ja juba ainult laua ärakoristamiseks kulus rohkem aega, kui olime süües veetnud. Olin rõõmus, sest seda ma tahtsingi tõestada. Nii et see on esimene aasta, mil ma täie teadlikkusega jätan jõululaua tegemata.

Veider on mitte tähistada pühi, mida kõik ümberringi justkui väga ekspressiivselt tähistavad.
Kuid veel veidram oleks neid tähistada ainult selle pärast, et kõik tähistavad.

Kommentaare ei ole: