kolmapäev, 10. mai 2017

ISFJ & INFJ

Kas te olete ka teinud hiljuti lühiversiooni 16 isiksusetüübi testist või mäletate oma tähekombinatsiooni juba varasemast? See ilmselt levis hiljuti FB's, aga võibolla laste lehtedel ainult... Olen näinud Instagramis, et inimesed panevad seal enese tutvustamise reale oma tähekombo :), mõned peaaegu täiskasvanud raamatuhullud aga panevad enda tutvustamiseks, millisesse Hogwartsi/Sigatüüka majja nad kuuluksid :), see on armas ja lustakas mu meelest :)

Igatahes ülallingitud testiversiooni tehes tuli VT tüübiks ISFJ - "The Defender" (kaitsja).
VT oli väga ärritunud sellest tulemusest, kuna mõned asjad läksid nii tugevalt täppi - samas enda meelest on ta rangelt omaette nahistaja ja ei käi ringi vajadusega teisi aidata, mis sellele tüübile nii omane on.
Samas kõrvalt vaadates ei saaks VT'le sobivamat silti andagi kui "kaitsja", sest ma pole näinud kedagi, kes nii ilmset ebamugavust tunneb, kui kedagi tema kuuldes kritiseeritakse või noomitakse. Ka klassis öeldakse kedagi kritiseerides, et VT võiks nüüd kõrvad kinni katta, või et talle nüüd muidugi järgnev jutt ei meeldi, aga..., või et ärgu VT nüüd kuulaku, jms. Kui kellelgi on probleemid, siis VT alati arutab neid minuga mõnikord nädalate kaupa ja küsib nõu, kuidas ta saaks neid klassikaaslasi aidata. Ja samal ajal on ta enda meelest padu-individualist. Ma arvan, et see on niimoodi selle pärast, et kõik pingutused, mis ta teiste aitamise jaoks teeb, teeb ta vabatahtlikult ja meelsasti - kui aga keegi üritaks tema õla najale vajuma jäädagi, siis VT oleks äärmiselt nördinud ja eemalduks resoluutselt.
Mul on olnud väga huvitav näha, kuidas VT eitab enda juures midagi positiivset, mis teistele täiesti ilmsena välja paistab ...


100% introvert ;)
Ma ise tulin INFJ - kõige haruldasem tüüp kõigist 16'st. Kui VT tüüpi on 13% testi teinud inimstest, siis minu tüüpi on alla 1%.
Hmm! Polegi siis ime, et ma nii 'ufo' olen :D!
Minu tüübi nimi on "The Advocate" ehk, kujutage ette - samuti "kaitsja" nagu VT'gi, aga tema kuulub ühiskonna valvekoerte suurde alagruppi (The Sentinels), mina aga diplomaatide alagruppi. (Grupid on SIIN.)
Mina olen kõigega nõus, mida minu tüübi kohta kirjutatakse, aga kujutage ette mu (võidu?)rõõmu, kui suhete alapealkirja all räägiti, et minu erihuviks ja -nõudeks suhetes on AUTENTSUS ja täielik avatus!
Hehee, vahva! :) Juhtumisi on autentsus just see, millest olengi just päris viimastel kuudel eriti palju mõelnud ja rääkinud :)





Suhete peatükk:

ADVOCATE RELATIONSHIPS
When it comes to romantic relationships, Advocates take the process of finding a partner seriously. Not ones for casual encounters, people with the Advocate personality type instead look for depth and meaning in their relationships. Advocates will take the time necessary to find someone they truly connect with – once they’ve found that someone, their relationships will reach a level of depth and sincerity that most people can only dream of.

Advocate romantic relationships
Getting to that point can sometimes be a challenge for potential partners, especially if they are the impatient type, as Advocates are often perfectionistic and picky. People with this personality type aren’t easily talked into something they don’t want, and if someone doesn’t pick up on that, it’s a trespass that is unlikely to be forgiven, particularly in the early stages of dating. Even worse is if a suitor tries to resort to manipulation or lying, as Advocates will see right through it, and if there’s anything they have a poor tolerance for in a relationship, it is inauthenticity.

Is This for Real?
One of the things Advocates find most important is establishing genuine, deep connections with the people they care about.
Advocates will go out of their way to seek out people who share their desire for authenticity, and out of their way to avoid those who don’t, especially when looking for a partner. All that being said, Advocates often have the advantage of desirability – they are warm, friendly, caring and insightful, seeing past facades and the obvious to understand others’ thoughts and emotions.

Advocates are enthusiastic in their relationships, and there is a sense of wisdom behind their spontaneity, allowing them to pleasantly surprise their partners again and again. Advocates aren’t afraid to show their love, and they feel it unconditionally, creating a depth to the relationship that can hardly be described in conventional terms. Relationships with Advocates are not for the uncommitted or the shallow.

When it comes to intimacy, Advocates look for a connection that goes beyond the physical, embracing the emotional and even spiritual connection they have with their partner. People with the Advocate personality type are passionate partners, and see intimacy as a way to express their love and to make their partners happy. Advocates cherish not just the act of being in a relationship, but what it means to become one with another person, in mind, body and soul.



Tegime selle testi umbes kaks nädalat tagasi, oot, rohkem ikka - Issake oli veel siin, ... aga kuna VT selle tulemuse üle ikka veel turtsub ja mina ikka veel muigan, et ta pole nõus oma instinktiivset kaastundlikkust tunnistama ja üritab sellest lähtunud käitumist igatmoodi ratsionaliseerida, siis on see teema iga päev üleval, nii et mõtlesin, et kirjutan... äkki saab keegi veel suure elamuse sellest testist :D

Ja kujutage ette, 'romantiliste suhete' peatükki siia kopeerides sain ma aru, et olen iga peatükki lugenud-vaadanud vähemalt kaks korda, aga sõpruse peatükki ma üldse ei avanudki :D :D :D
Lihtsalt kohe üldse ei huvita... :D

Aga miks mind peakski sõprus huvitama, kui ma hoopis armastan teid kõiki! :D

Lefa-lefa! 😘

19 kommentaari:

mercredi ütles ...

Aitäh, väga tore test. Ma sain ka vastuseks Advokaadi. :) Täpsemalt INFJ-A. (Sina oled INFJ-T). Kusjuures protsendid olid mul Sinu omadest suht erinevad (52% introverted, 61% intuitive, 67% feeling, 60% judging, 68% assertive).

karikate emand ütles ...

Ohhoo, high five! :D

Ingrid ütles ...

Ma ka INFJ. Ilmselt su blogi ainult nemad loevadki:) Ikkagi hingesugulased...

karikate emand ütles ...

Wooohhh! :) Super!!! :)

Deiri ütles ...

Mõni INFP ka sekka :D

karikate emand ütles ...

Kõigil on lubatud meiega ühineda! xo :)

Kai Klaarika ütles ...

Veel üks advokaat. Äkki kõik tavalised inimesed ongi?

karikate emand ütles ...

No mõelda vaid!... :)

Lendav ütles ...

INFP-T. Diplomat, mediator.

uurija ütles ...

Ma kah.
Ilmselgelt tõmbab su blogi omasuguseid.

Personality type: “The Advocate” (INFJ-T)
Individual traits: Introverted – 61%, Intuitive – 55%, Feeling – 69%, Judging – 63%, Turbulent – 73%
Role: Diplomat
Strategy: Constant Improvement

karikate emand ütles ...

Super! :)

x ütles ...

Ma ka INFJ ja loomulikult loen su blogi! :D

karikate emand ütles ...

Nii tore! :) Jällegi leiab tõendust, et tänu internetile saavad igasugused iseäralikud inimesed teada, et nendesuguseid on veel ja veel, keegi pole üksi...
Aga tõepoolest üllatavalt suur punt tüübi-testi kõige haruldasemaid esindajaid siin koos! :)

Reet ütles ...

INFP-T. Diplomat, mediator.

karikate emand ütles ...

Väga sobilik! :)

Kader ütles ...

Ja mina ka mediator (INFP-A), nagu Lendavgi :)

karikate emand ütles ...

:)

Skarabeus ütles ...

Mäletan, et aastaid tagasi saatis keegi mulle testi ja peale läbitegemist trükkisin oma portsu teadasaamist välja.Oli nagu kõik õige kah. Kui ükskord majapidamises suurpuhastust teen, küllap siis ka üles leian.Püüdsin netist leida seda põnevat kohta, aga püüa tuult väljal.Tundub aga,et sugulus oli selle lingiga.
http://www.z-bit.ee/socioniko/eesti.html

karikate emand ütles ...

Jaa, 16 tüüpi on kirjeldatud küll, tüüpide puhul sarnasusi on palju, aga ma ka suurt eestikeelset testi sealt lehelt ei leidnud - vastused (kolme kategooria abil kirjeldatud tüübid) on olemas, aga küsimusi nagu pole :p

Väike testike on seal küll, aga see tundub liiga lihtsustatud...