esmaspäev, 7. detsember 2015

Homopropaganda

Laupäevases õhtulehes pahandavad lapsevanemad, et lasteaialaste jaoks on välja antud trükitähtedes raamat "Siil Priidik tahab uut perekonda", kus promotakse homoperekonda.

Ma vist pole aru saanud, mida propageerimine tähendab...
Olen mõelnud, et see tähendab, et mingi asi on eelistatud..., et propaganda on nagu reklaam.
Aga ehk saab ka teavitamist propagandaks pidada? Pole sellele niimoodi mõelnud.

Aga olen mõelnud sellele, et laps tuleb maailma jaoks ette valmistada.
Mina hakkasin VT'le rääkima juba siis, kui ta oli 3-aastane, et mõned mehed armuvad hoopis meestesse ja mõned naised naistesse. VT oli sellest äärmiselt üllatunud. Ta pidas seda täiesti ebanormaalseks - ja seda mitu aastat. Ma lubasin seda. Tal on õigus endal otsustada ja hinnanguid anda. Kuid ma ei varjanud seda, et minu suhtumine homoseksuaalsusesse pole hukkamõistev. Ma selgitasin, et inimesel on väga raske valida seda, kellesse ta armub ja talle endale võib ka üllatuse ja ehmatusena tulla, et ta ei armugi vastassoost inimesesse vaid enda soost sõpra. Nüüd paar kuud tagasi ütles VT esimest korda, et ta pole homode vastu, sest mida rohkem armastust maailmas on, seda parem.
Mul oli hea meel :) - aga kas see tähendab, et ma tegin siin 11 aastat usinat homopropagandat? :D
Võib-olla, sest eks sellest juttu ikka tuli aeg-ajalt...

Aga mul on väga hästi meeles, kui üllatunud oli VT, kui me sellest esimesi kordi rääkisime ja ma mõtlen, et vanemad ehk alahindavad oma lapsi? Lapsed ei hakka pidama kõike normaalseks, mida nad kuulevad või näevad. Aga lapse maailmapilti ja silmaringi tuleks ju ikka avardada.

Muide, mina tegelikult pean ka homoseksuaalsust kõrvalekaldeks ideaalist (aga ma ei nimetaks seda hälbeks või haiguseks). Ideaalses maailmas looksid paari sellised kaaslased, kes on suutelised järglasi saama - nii peaks see olema.

Suhteliselt fatalistliku ja "karmausku" inimesena arvan ma veel sedagi, et kui inimesed (mees ja naine) omavahel lapsi ei saa, siis on sellel põhjus ja ma pole ka geenitöötluse ja katseklaasi-viljastamise poolt. Me ei saa kõike, mida ma tahame ja me ei suuda kõike teha, mida me teha tahame. Nii see lihtsalt on.
Aga saan aru, et mul on seda väga lihtne öelda, kuna mina usun, et mul on sadu elusid veel ees :) ja see ei tähenda miiiiiitemidagi, kui ma selles elus mingit asja ei saa või eesmärki ei saavuta.

Aga selle postitusega tahtsin lohutada lapsevanemaid, kes kardavad, et homodest teada saamine teeb lastest homod :D Kui see on nii kohutavalt ebanormaalne, siis see ju ei juhtu, onju nii! Kui see ikka on loomuvastane, siis mõtleb nii ka laps! Nii et ärge muretsege ja kasvatage oma lapsed ikka viisakateks, et nad saaksid "inimese moodi" asjad aetud ka nende inimestega, kelle olemust või ka valikuid nad heaks ei kiida. Parem juba homo kui riiukukk.

No näed - tuli ikka lõpuks minul ka homopropaganda välja :D

3 kommentaari:

Kristiina ütles ...

"Parem juba homo kui riiukukk." - kui TORE lause! Mulle väga meeldis see mõttekäik.

Lugesin kusagilt, et tihti heidetakse geidele ette oma laste vastavalt mõjutamist, aga samas teevad heterod seda palju laiemal määral. Homod pigem ütlevad, et armastuse võrrandis võib olla a+a / a+b / b+b, samas kui heterod propageerivad enamjaolt siiski a+b varianti. Näitena oli toodud see, kuidas lasteaialastelt küsitakse, milline poiss/tüdruk talle meeldib (ja kas pruuti/peigmeest ka juba on), või kui paarikuune poiss näiteks arstitädile naeratab, järgnevad kohe kommentaarid naiste lemmikust ja südametemurdjast.

Ma polnud selle pilguga vaadanudki ja selle nurga alt mõelnud, aga nii on. Mäletan, kuidas mu vanatädi küsis esimesest klassist alates kogu aeg, kas mul ikka peigmees on - ja kui ma sel hetkel oleks tundnud, et ma tahaks hoopiski pruuti, oleksin kindlasti segadusse ja pimedusse sattunud. Niiet ega see heteropropaganda ka päris süütu pole :)

karikate emand ütles ...

Jaa, väga õige, me kogu aeg eeldame lapsega rääkides ja naljatades, et temast tuleb hetero. Väga hea tähelepanek on just need küsimused, et "Kas sul pruuti ka on?" jne! Kui lapsed nii hirmus mõjutatavad oleksid, siis poleks ühtegi homoseksuaalset inimest olemas.
:)

Kristiina ütles ...

Eksole, sest kindlasti on ka suurem osa geisid üles kasvanud sellesama heteropropaganda keskel ja see pole neid ju mõjutanud, miks peaks asi teises suunas töötama. Ma leian, et mõjutada/kasvatada saab inimese tolerantsust, aga mitte ürginstinkte.

Ja samas võetakse normaalsena, et mõnele mehele mõjuvad erutavalt rasvunud naised; mõne naise nõrkuseks on kiilaspead; mõnede paaride vanusevahe ulatub üle 30 aasta jne. Saa siis aru.