laupäev, 7. november 2015

Jälle kanepist

Ma vaatan jooga- ja vaimsuseblogidest, et USA's käib suuremgi diskussioon 'rekreatsioonilise kanepi' lubamise üle kui meil siin.

Ma olen arutelude poolt - kurb on lihtsalt see, et selleteemalisi uurimusi ei saa tõena võtta, sest osavad uurijad tõestavad tavaliselt just seda, mida nemad tõestada tahavad.
Samas - statistikat saab minu meelest rohkem usaldada ja statistika räägib üldiselt kanepi kasuks.

Olen seni ikka mõelnud, et oi hullu! - siia meie ära vaevatud, depressiivse ja nii töö kui ka töötusega tapetud inimeste keskele ei saa küll veel üht psüühikamõjutajat tuua, aga päris hiljuti hakkasin mõtlema, et ega inimestel raha ju juurde ei tule, lorutamisaega ka mitte, ja kui osa hakkab alkoholi asemel kanepit valima, siis see oleks üksikjuhtudes küll arvatavasti traagiline, kuid üldiselt parem. Alkohoolikud on oluliselt agressiivsemad kui kanepisuitsetajad. Viimased tossutavad-tossikesed ei lähe klaasist bussiootepaviljone sisse viskama, õuedesse röökima ja avalikku ruumi reostama. Kõhvijate homeerilised naerukoorid kõrvalkorteritest kannatame ju parema meelega ära? :)

Eestlase jaoks on kanep nii võõras..., teada on skisofreenia või paranoidse isiksushäirega lõppenud juhtumid teismeliste hulgast ja see kinnitab, et see võib olla ohtlik. Ja see ongi üksikjuhtumitele ohtlik, aga ma usun statistikasse nii palju, et kui oleks võimalik alkohol kanepi vastu ümber vahetada, siis ma ilmselt teeksin seda. Enda pilvetõmbajad hoiavad omaette ja hukka lähevad üksikud. Kahjuks nii palju on uurimustest ja psühhiaatriahaiglate kogemustest selgunud, et just teismeliste kujunemisjärgus aju on kanepi kahjulikele mõjudele hästi vastuvõtlik ja kuidagi tuleks välja mõelda, kuidas neid sellest eemal hoida. Siiski, ei maksa unustada, et igas ühiskonnas on mingi protsent inimesi, kes näevad tublisti vaeva, et otsida endale vahend, mille abil kiiresti "hukka minna". :D
See on natuke ikka ka isiksuses ja lausa geenides kinni, mitte ainult võimaluses.


Ja vibratsioonid ka loevad, eksju! :)
Alkoholiga kaasneb nii palju viha ja destruktiivsust, mis suunatakse sageli väljapoole ja seda on palju näha. Oma lärmakuse ja tülihimu tõttu on purjutajad ikka oluliselt häirivamad kui 'uimlejad', kes leebelt ja rahumeelselt oma suitsupilvedes hõljuvad. Paljud inimesed mitte ainult Indias vaid kõikjal maailmas kasutavad marihuaanat meditatsiooni abivahendina - et oma meel vakka saada! Nii et - good vibes! :) Armastava jumala loodud taimeke, nagu ta on :)
:D
Ja seda kinnitavad kõik uurimused, et end kanepiga 'ära mürgitada' - suitsetada nii palju, et tekivad tõsised terviserikked - on praktiliselt võimatu.

Ehk siis: usk sellesse, et kanep tõmbab osa ärritunud viinutajatest enda õndsuspilvekesse, on mind kanepi suhtes leebemalt meelestama hakanud.

Lausa piinlik, et ma sel teemal juba jälle patran ja - meelt muutnuna :D

Ärge, palun, ärrituge! :D
Ma ei kavatse poliitikasse minna, nii et see ei loe üldse, mida mina siin arvan.
Mul endal paneb kanep pea kohutavalt valutama, nii et ma ei räägi seda juttu ka isiklikust kanepihuvist.


Eesti roheliseks, yay! :D

Kommentaare ei ole: