kolmapäev, 9. november 2016

Senituntud maailma lõpp

Mees ütles mulle just, et Donald Trump sai USA presidendiks.

Kas keegi selle võimaluse realiseerumisse tegelikult uskus?
Mina küll mitte. Ma küll leidsin, et tema 'suhteline edu' (nagu selgub, see polnud sugugi suhteline vaid päris edu) on väga oluline hoiatav näitaja, kuhu inimeste harimatus ja lootusetus riigi viia võib.
Eks... harimatuid inimesi on kergem kontrollida, aga kuidas seda kontrollida, et neid nii palju ei saa, et nad lihtsalt massiga võimule ei tule?

See öeldud - neist kahest meeldis mulle ka Trump rohkem.

(Ma ootan, kuni te minestusest toibute, mul kiiret pole...)

Jah, ta on rumalavõitu ja lühinägelik ja täiesti taktitu mats, aga tal on oma arvamused ja mingisugune südametunnistus.

Clintonil on ainult teesklemise ja mahasalgamise tugevus, kas tal süda tiksub sees - mina kahtlen.
Ja kuna mina pole ka soolist samasust ei nägema ega ka hindama õppinud veel, ütlen ausalt, et meesterahvana poleks proua Clintonil häda midagi. Asi pole selles, et ta on tark. Ma sugugi ei arva, et ta oma vaieldamatu distsiplineerituse, arukuse ja kogemuse ehk tarkuse pärast imelik või ebanaiselik on. Aga... las mehed valetavad omavahel ja naistele. Ma ei taha, et naine sirge seljaga valetaks. Ja proua Clinton valetaks vajadusel silmagi pilgutamata. See haavab mind rängalt. Mulle ei meeldi, kui naised avalikkusele valetavad, ma ei tea... Ilmselt ma võtan naisi veidi tõsisemalt... Täiesti isiklik/subjektiivne arvamus ja suhtumine, millega ma kusagile väitlema ei roniks.

Aga ameeriklasena ma ise seekord valima läinud poleks, sest poleks mõeldav oma häält Trumpile anda ja Clinton, nojah, mulle lihtsalt ei meeldi, tundub vale. Vale elaval, kahel jalal ringi käival kujul.




See paneb mind maailma lõpu peale mõtlema...

Hinduismis tuntakse Brahma päeva ja Brahma ööd. Brahma päeva alates loob ta (jumal Brahma) tühjusest kõik universumid ja neis sisalduva. Päev kestab miljardeid aastaid ja hääbub siis olematusesse/jumalasse - nii mateeria kui ka hinged.  'Õhtuks' on kõik läbi põlenud või ennast realiseerinud, või oma antikehaga kohtunud ja nullitud saanud... ma oletan - seda antiosakestega kohtumise värki vist Veedades kirjas pole... või mine tea?

Vaatasin eile õhtul YouTube'ist väga toredat dokumentaalfilmi, kust kuulsin, et nagu tumeainest ja tumedast energiast oleks veel vähe - leitud on ka tume vool (dark flow). On teada, et tähesüsteemid liiguvad üksteisest kogu aeg lahku. Ma arvasin, et lihtsalt Suurest Paugust saadud impulsist, sest mis neid seal tühjas kosmoses ikka takistab ja pidurdab? Aga teadlased taipasid üllatusega, et galaktikate liikumine üksteisest eemale kiireneb. On midagi, mis neid enda poole tõmbab. Seda salapärast tõmbejõudu nimetataksegi tumedaks vooluks. Ja nagu kõik sai kunagi alguse Suurest Paugust... võiks see info tõesti viidata sellele, et kõik ka jõuab lõpuks ühte punkti tagasi - kogu olemasolev mateeria tõmbub tagasi mikroskoopilisse täpikesse, ehk?, ja siis võib see uue Brahma päevana jälle laiali plahvatada-suurpaugutada.

Kuidas küll hindud sellist asja tuhandeid aastaid tagasi teadsid (kuigi ajaühikutega veidi nagu eksiti, aga ehk nad arvasid, et kui palju neid nulle sinna Brahma päeva ikka kirjutada, ega keegi üle kontrollida ei saa ju :D)?
Sest ka täppisteadmisi saab meditatsiooni või transi kaudu, kui see nii vajalik (kellele ja milleks - seda mina ei tea) on.
Kas seda nimetada Akaši kroonikateks või millekski muuks, aga ma usun, et selline kõiki teadmisi, minevikke, olevikke ja potentsiaalseid tulevikke sisaldav infoväli on olemas küll.
Samas alati tuleb arvestada, et meedium peab mingil määral oma tõlgendusele toetuma.

Aga lingitud dok on väga lustakas, need teadlased on seal nii lahedad, hehehee... :)
Selle tumeda voolu peale pahandati (umbes): "Nobody asked for it. Nobody wanted it. Nobody understands it. It's very unwelcomed!" ja tumeaine peale: "Ma ei tea, mis see on. Tõttöelda olen ma juba mõnda aega selle pärast tõsist muret tundnud. Hahahhaaa!" :D

14 kommentaari:

Kai Klaarika ütles ...

Jah, Trump.
Ja siis veel brexit.
Ja süürlased, kes hakkasid põgenema.
(Ja kõik teised tahavad nüüd valitsust lõhkuda lihtsalt sellepärast, et keskis olid SISEvalimised? -- oodaku ometi, kas seal ka tegelikult midagi muutub!)
Ja säästumarketid lõpetatakse ära.
Ja talv tuli juba novembris...
Oeh..

Mis see Clinton valetas? Olen nii piiratud vaatega... Kas peaksin seda etv-s olnud dokumentaali korralikult vaatama? (Nii paljud filmid jäävad pooleli, sest midagi tuleb vahele) Trump ju ka valetab?

reet ütles ...

Jah, ameeriklastest on lausa kahju, sest mõlemad presidendikandidaadid olid ebasümpaatsed. Ükskõik kumma poolt hääletati, sõgedus oleks võitnud mõlemal juhul.

Olen oma USA sõprade sotsiaalmeediapostitustest aru saanud nii, et Trumpi valijad lootsid, et ta pöörab mitmed Obama poolt sisseviidud/sisseviimisel olevad jaburused tagasi. Eks me saame näha, mis juhtuma hakkab.

karikate emand ütles ...

Reet, jaa, VT näitas, et isegi 8. klassi laste Facebookiseinad on täna Trumpi, Clintonit ja palja ülakehaga Putinit täis :)
Mina selles vanuses ei tundnud mitte mingisugust huvi poliitika vastu, ja veel kaua ei tundnud, ma olin mitmes mõttes väga elukauge ja elasin oma maailmas (- ja ennäe, olen siia tagasi jõudnud! :D ).
Aga lapsed on tublid, kõigil on oma arvamused ja mured.
VT'le näiteks Hillary just väga meeldib.



Kai-Klaarika,
ma pole üldse meeles pidanud, mida inimesed Hillaryle ette heitnud on, osad asjad olid seoses tema advokaaditööga ja kui sa vägistamisohvrit kohtupuldis pinnid ja naeruvääristad, et kaitsta vägistajat, siis see mõjub sandisti, ikkagi - eriti kui sa oled ise naine.

(Mul on tugevad topeltstandardid, ma tean, et see on sobimatu tänapäeval, aga mis ma saan muud teha, kui silmad lahti hoida ja oodata, et see muutuks - kui muutub. Senise elu jooksul nähtu pole mind veennud, et mehed ja naised on ühesugused ja neile sobivad samad rollid. Ma olen valmis oma nägemist avardama, aga ma ei sunni ennast, lihtsalt ootan ja vaatan...)

Ilmselgelt pole Hillary teinud prohmakat, mis oleks ta presidendina välistanud, kuid sama ilmne on ka see, et inimesed ei armasta teda. Sest ta on ju tubli ja minu meelest ilus naine, tugeva psüühikaga, töökas... Inimesed peaksid juubeldama, ta võiks olla täiuslik president! Kuid tema olemuses on midagi nii kaalutlevat ja kalkuleerivat, et inimesed põrkavad tagasi.



Aga nõutuks võtab küll ja üpris huvitav tõesti, kuidas need asjad arenema hakkavad.
:)

Kylli ütles ...

Ma juhtusin täna lugema üht väga huvitavat, samas ka pelutavat analüüsi: https://medium.com/@theonlytoby/history-tells-us-what-will-happen-next-with-brexit-trump-a3fefd154714#.uqcsgvm8m

Jääb ainult loota, et kolmandal korral on maailma liidrid targemad, aga ega mul sellesse suuremat usku ei ole, paraku. Ja Marsile ka veel ei saa.

karikate emand ütles ...

Ee, jah, seda artiklit lugedes mõtlen paratamatult, et jumala pärast, Clinton oleks tulnud valida - oleks siiski mingi arusaadav maailmakord jäänud. Võibolla tõesti on inimestel destruktiivsushood suurest igavusest...

Oli keeruline olukord ja see ei lahenenud optimaalselt. Nii võib vist öelda.

Obelix ütles ...

Mida on Hillary valetanud? Pigem võiks küsida, kas ta on kogu oma kampaania ajal või isegi terves oma elus sõnagi tõtt rääkinud.
Kahepalgeline, õõnes ja kalk sõjaõhutaja, kelle võimuletulekuga oleks kolmas maailmasõda olnud ilmselt vältimatu.
Viimasel ajal on tema kohta ilmsiks tulnud nii palju kompromiteerivat materjali, kasvõi süüdistus terrorismi ja ISISe otseses rahastamises, et oli suhteliselt mõistetamatu, kuidas tal üldse lasti lõpuni kandideerida, mitte ei arreteeritud kohe.
Tohutu töö on tema paljastamisel ära teinud Wikileaks & Julian Assange, soovitan vaadata seda viimast Assange'i intervjuud:
https://www.youtube.com/watch?v=_sbT3_9dJY4
Donald Trump pole ka muidugi kaugeltki mingi kullatükk, aga antud olukorras lihtsalt polnud teist valikut. Nagu keegi kuskil netis kommenteeris, oli valida (targa) kurjuse ja (edeva) lolluse vahel ning kurjus on maailmale alati ohtlikum, võib ootamatult isegi saatuslikuks saada.

karikate emand ütles ...

Ahah, no tore, et keegi veel tunnistab, et on sellise valiku puhul pigem Trumpi poolt ;)
Hillary tõesti mõjub kalgina. Ma tean ka, et tema valesid on paljastatud küllaga, aga pole soovinud sellesse süveneda. Kes soovib, siis Musta Kunsti kommentaaris on link YT videole!

kat ütles ...

Oleks võinud tõesti selle ETV peal olnud dokumentaali lõpuni vaadata 😁. Ma teadsin küll, et Hillaryl valetamise komme ja igasugu luukeresid kapis, aga mind hämmastab see võidurõõm ja irve ta näos peale Gaddafi tapmise video nägemist - jess, ära tegime. Tema sinna Liibüasse trügis, et saada Obama soosing ja selle ta ka sai. Ja nüüd peab terve Euroopa selle jamaga tegelema. Lõpuks, ei tasu ka unustada, et Trump ei valitse üksi. Küll partei talle aru pähe paneb kui vaja.

karikate emand ütles ...

Kat,
just nimelt! Tegelik riigijuhtimine läheb kindlasti palju tuttavamat rada kui oli valimiskampaania aegne jutt, mis lihtsalt aitas esile tõusta.

x ütles ...

Aga mis sa arvad meie president Kaljulaidist?

karikate emand ütles ...

Hee, hea küsimus! :D
Ma ei oska inimeste kohta suurt midagi arvata enne, kui pole neid rääkimas ja liikumas näinud - Kaljulaidi pole näinud, ma telekat ei vaata.

Fotodel jätab ta tugeva maanaise mulje ja ilmselt ta ongi rõõmsameelne ja tugeva psüühikaga inimene, et teda oli võimalik sellises olukorras presidenditooli lükata.

Ta ei näe välja tark - mis aga ei tähenda, et ta seda pole, mul lihtsalt pole olnud võimalust selles veenduda. Esialgu tundub ta olevat see Saare Naine, kes toidab mehe ja seitse last. Lihtsalt tugev, rahulik, optimistlik/häirimatu tüüp. Siiski tean, et mu hinnangul pole mingit alust, kuna lähtun isegi mitte tema sõnumist vaid paarist fotost, mida näinud olen.

Skarabeus ütles ...

Kui mina raadiost kuulasin Hans H.Luige juttu Kaljulaidist ,kellest ta väga palju teadis ka juba noorena, siis jäi mulje,et on selline "tasa-sõuad-kaugele-jõuad-tüüp",täis varjatud tarkust ja mida kõike.Aga ise elu jälgides sellist hinnet enam ei paneks,õigemini tarkust võib ju kapaga olla, aga elutarkust? Mis välimusse puutub, siis jah,võtku Evelin Ilvese stilist...kes tegi "tädist" proua.

Mari ütles ...

Ma lugesin postitust suure hilinemisega, aga mul oli hea meel sinu seisukohta lugeda. Arvan samamoodi, et see Clinton on valelik ja suur sõjahull. Otseselt seotud ISISega. Ja siis veel need pedofiilia kõlakad sinna juurde...
Ja ega see Trump ju ka üksi valitsema hakka.

karikate emand ütles ...

:)