esmaspäev, 25. veebruar 2013

Integrity

Mõnikord, kui VT minu toas õpib, siis toksin weheartit.com lehte - see on selline 'inspireerivate pildikeste ja sõnumite' leheke teismelistele. Niisama istuda on kuidagi imelik, aga midagi mõttekat teha ju ka ei saa, kui iga hetk võidakse paluda õpiasjadele pilk peale visata. Pole meeldiv ühelt tegevuselt teisele hüpata, huvitavalt vajalikule :). Mulle ei meeldi isegi nõusid pesta, kui toit on pannil, kuigi kogu aeg segada pole ju vaja... aga alati ma turtsun, kui pean seebist tilkuvate kätega liigselt pruunistunud sibulaid päästma tormama...
aga see selleks :)

Eile märkasin, et üks sõnum, mida pidevalt korratakse mitmes kirjes, mitmes värvis ja mitmesuguste taustaillustratsioonidega on:

There is always someone that loves you! Always!

ehk siis: Alati on (olemas) keegi, kes Sind armastab!

Vaat, pilti mul selle kohta pole, kuna ma absoluutselt ei usu seda ja see pole naljakas ega nunnu ka.

Ja ma isegi mõtlen sellest nii mööda, et ma ei oska ette kujutama hakatagi, mis olukorras võiks vajalikuks osutuda enda julgustamine sellise lausega. Et kui tõesti sõbrannad (frenemies) ülbitsevad ja poisid ei vaata sinu poolegi, siis saad lohutust mõttest, et sünnijärgselt oled Issi Väike Printsess või? Ma tõesti ei kujuta ette!? Et kui mitte keegi sinuga hoolitsevalt ja hellalt ei käitu, siis saad tuge lausest, et kusagil peab olema ju keegi...!?! 

Mul on üks selline sõbranna, kes ka kuidagi leiab rahu mingitest õhust võetud julgustavatest sõnadest.
Näiteks, kui mina oleks oma tervise pärast hirmul, kuna ma oksendan ja mul on valud südames ja ma ei saa magada, ja ma ütleks oma mehele, et ma lähen arsti juurde - ja mu mees siis häbistaks mind ja ütleks, et ma hüsteeritsen ja minuga on kõik korras ja keelaks mul arstile minna, siis ma oleks solvunud või vähemalt kergelt haavunud.
Aga mu sõbranna mees just niimoodi alati talle ütleb ja -- sõbranna on tänulik.

No vaat!
Ei oskagi kohe midagi arvata sellest.
Aga saan aru, et mõne inimese puhul see töötab, et talle lihtsalt öeldakse: Sa ei saa aru, tegelt on kõik hästi! Ja ta kohe usub: jumal tänatud, ma ei saa aru, õigus peab olema sellel, kes ütleb, et kõik on korras/saab korda, sest hea alati võidab you know!
(Jah, see on ebaloogiline lause/mõtte/lõpp).

Ja sõbranna mõnikord on mulle öelnud: Usun/usu, et Selle-ja-sellega läheb kõik hästi.
Kusjuures ta terve eelmise lõigu võis olla minuga kaasa judisenud, et mida värki?, mis hullumaja see olgu sul seal!, oppappaa, kas sellised asjad on võimalikud?!?
Ja siis, tolksti, järeldus: kõik läheb hästi!

Ma algul isegi mõtlesin, kas see on tema viis pilgata või irooniline olla...
või lihtsalt mõista anda, et pole huvitav lugeda, noh!

Aga ei... ta omast arust aitab!
Minu jaoks lihtsalt absurdne.

Kui ta on ise väga raskes olukorras, siis ta on mind palunud: Kinnita mulle, et kõik läheb hästi, et ma saan hakkama ja jään ellu.
Ja siis... olen mina kuss. Sest kust mina tean, kuidas see kõik läheb ja lõppeb.
Aga ma tean, mis tunne on pikka aega muretseda nii, et südamekloppimishood ei lase magada. Juba see on õige hull. Kui ma veel iga ebameeldiva kõneluse või raske telefonikõne peale oksendama jookseks ja peaksin topsi viina kurku viskama, et üldse helistada, oleks mul küll selline tunne, et surm on silme ees (ja jumal tänatud, on ka aeg!).
Ta ju ise ka nii pabistab: "Kui ma selle üle elan...; Kardan, et suren, enne kui see laheneb..." jne jne.
Kuidas ma saan öelda sellisele inimesele, kui ma veel tean, millistesse (tõelistesse, mitte ette kujutatud) jamadesse ta end mässinud on, et "Sul läheb kõik hästi!"... Ma küll ei imestaks üldse, kui ta närvipinge kätte sureks. Ma ei saa talle öelda, et "Pole sul häda midagi ja kõik läheb hästi." Ma tõesti lihtsalt ei saa. See oleks tõepärasuse/integrity - terviklikkus, rikkumatus, ausus, puutumatus, kooskõla oma põhimõtetega, kooskõla tõega// reetmine.

Ja nagu mina mõtlen, kas ta pilkab mind oma täiesti alusetute positiivsete kinnitustega, mõtleb võibolla temagi, et kui ma ei saa öeldud, et küll läheb hästi, siis ma ilmselt hõõrun käsi, et varsti kusagil veri lendab jälle, juhhuu!
:)
Endast ilmselgelt erineva inimesega suhelda on keeruline, aga kahtlemata avardav :)

*

Aga muidu, see weheartit on suht nunnu lehekülg, lihtsalt ... ilmselgelt minust noorematele mõeldud.

Siin on nunnusid loomapilte:





... isuäratavaid ja inspireerivaid toidupilte...





... armsaid poisse ja beebisid...



... tilulilu ja pudinaid...





... toredaid pesasid ...




... lillikesi...




... ja oh, lõputult sloganeid:









See on kõik armas...
Aga ma oleks veidi mures/valvas, kui mu laps seda lehekülge fännaks -
seal on ikka jube palju enesehaletsust ja mõttetusi
nagu see: Keegi kindlasti armastab Sind!

Kommentaare ei ole: