pühapäev, 15. juuli 2012

Uued plaadid

Täna kolasin kesklinnas ja kuna ma hommikul vaatasin Laseringi netipoest mõningaid CD'sid, siis astusin ka Kaubamaja muusikapoodi sisse, et näha, mis seal on.
Näha oli see, et Laseringil on ikka omajagu soodsad hinnad. Jõudsin otsusele, et ostan edaspidi plaate ikka ja ainult sealt netipoest. Aga siis jäi silma üks ja teine asi ja... lõpuks oli mul vastu rinda surutud 6 plaadipakikest, mida kohe üldse käest ära ei raatsinud panna. Ma väga proovisin, ja aerutasin plaadid käes riiulite kohal, kuid polnud neist lahti laskmiseks ei mentaalselt ega füüsiliselt suuteline.

Siin siis on minu tänane saak:



1. CLANNAD  "Celtic Collection"
2. CLANNAD  "Legend"
3. THE CORRSi 5 CD kogumik.
4. EVERYTHING BUT THE GIRL'i 5 CD kogumik
5. NORAH JONES  "... Little Broken Hearts"
6. Celtic Lullabies; 2 CD kogumik.

Nii et kokku tegelikult 15 täismahus plaati... Millest suurem osa jääb keldi ja iiri folkmuusika kanti - see meeldib mulle juba 20 aastat ilmselt rohkem kui kõik muu ja iga tujuga peale selle, kusjuures samu laule võin ma tajuda mõnikord nukratena, teinekord õrnade ja vallatlevatena... Flööt, harf ja viiul on alati vahvad ja iiri muusikas on nad sageli esindatud. Kunagi kuulasin mingit keldi muusika raadiojaama interneti kaudu, aga ... kaotasin ära, Internett on suur ja lai :)

Veel vastupandamatutest isudest: nimelt tekkis mul hiljuti tikkimisisu. Selles pole midagi imelikku ega halba, ainult et - mulle ei meeldi ristpistes tikitud asjad, ainult järjehoidjad on OK, ja sedagi mitte siis, kui nad pehmed on :D... Aga tikkida meeldib mulle juba väikesest lapsest peale ja küllap see meenutab mulle praegugi aega, mil mul oli vähem vastutust ja rohkem oma aega ja ruumi ja maailma ;)

Mulle meeldib tikkida just mingit korduvat mustrit, siis on see lausa meditatiivne tegevus. Praegu hakkasin tegema sellist kindamustrit:



Olen tikkimise kõrvale ära kuulanud alles oma esimese ostu: keldi hällilaulude kogumiku. Ühel plaadil on erinevate kollektiivide laulud, teisel plaadil harfil mängitud iiri hällilaulud. Tegelikult, kui ma kuulen sõna 'keldi', siis ma mõtlen kohe 'iiri', kuigi see pole alati päris nii... Iirimaalt pärit Clannad, kellelt 2 plaati ostsin, teeb ka sellist... new age'ilikku...  keldi muusikat; muide, kunagi tegi selles perebändis kaasa ka Enya, kes hiljem alustas edukat soolokarjääri. Vaat, Enya plaate ma vaatasingi, kui kogu see muu kupatus mulle näppu hakkas... Hmmjaaaa...

Kommentaare ei ole: