esmaspäev, 28. september 2020

Dark Energy & Black Matters


Nii kena on vahel mõnda "kaasvõitlejat" näha, hehe :)

Võib-olla mitte kõige paremini väljendatud, aga ega minagi oska oma jutte rääkida nii, et keegi omamoodi aru ei saaks. Mingil määral ikka loodame kuulaja tervele mõistusele ja heasoovlikkusele :)

Ja eks ma saan ise ka aru, et ausus on pigem tugevate inimeste võimalus ja pole nii lihtne neile, kes südamest kardavad, et kui nad väljendavad ebapopulaarset mõtet, siis hakatakse neid rumalaks pidama. Seda enam, et see pole ainult hirmukujutlus, vaid täiesti reaalne võimalus. Tean ise ka inimesi, kes lähevad väga ärevile, kui väljendada nende poolt väljendatule vastupidist arvamust - see on nende jaoks korraga oht ja väljakutse, millele ei saa enesekaitse või vasturünnakuga reageerimata jätta. Kuigi võiks arvata, et igaüks saab aru, et meie arvamused on seotud meie kogemuste ja psüühilise ülesehitusega ning kuna need on meil kõigil erinevad, siis on eriarvamused midagi väga loomulikku, näivad paljud inimesed siiski mõtlevat, et eriarvamuse puhul ühel on õigus ja teine eksib, ning kardetakse olla see, kes eksib. Samal ajal võiks maailma kirjumirjusust hoopis nautida :) Mina olen meeldivalt üllatunud, kui keegi minu jutu peale ütleb, et tema näeb olukorda hoopis teistmoodi - see tõotab põnevust! Aga ma vaidlema hakata küll ei tahaks, lihtsalt ... kui inimesed viitsivad arutleda, kuidas nad oma arvamuseni jõudsid, on seda alati huvitav kuulata ka siis, kui mu enda kogemused ja loomus on juhtinud mu teisele mõtterajale. Kuid muidugi pole inimeste ülesanne mind lõbustada ja minu maailma avardada, kui neile tundub oma arvamuse välja ütlemine kasutu ja mõttetu :D

Kui me hakkame inimestelt nõudma mingite liikumiste toetamist (Instagramis ikka on neid: kõik Black Lives Matter toetajad peavad musta ruudu üles panema; kõik eimäletamida toetavad naised peavad sel päeval valget kandma jne ja kui sa seda ei tee, siis saadad sa sõnumi, et ei toeta kõnealust liikumist!), siis lõpuks ei tea enam keegi, mida inimesed tegelikult arvavad ja millest hoolivad. Aga keegi ei taha cancel culture ohvriks langeda ja see on täiesti mõistetav. Rääkimata sellest, et mõned inimesed kannavad märgatavaid rahalisi kahjusid, kui neile nende ebapopulaarsete väljaütlemiste tõttu lepingud üles öeldakse või uued projektid ära jäetakse. Kõik peavad avalikult selja keerama, kui oled öelnud midagi sellist nagu: "Kleiti kandev mees on ikkagi mees!" ja see ... inimene :) human bean ... tõstab sotsiaalmeedias hädakisa. Isegi täiskasvanud inimesed ei mõtle vahel, et see, et keegi solvus, ei tähenda ilmtingimata, et talle liiga tehti. Kui minu jaoks on kleiti seljas kandev mees ikkagi meesterahvas, siis sellest ei muutu maailmas mitte midagi paremaks, kui ma sotsiaalsele survele alludes lihtsalt ütlen, et saan aru, et mu mõtlemine oli küündimatu ja vabandan, kuid omaette mõtlen edasi, et "aga ta on siiski meesterahvas!" On oluline, et me saaksime elada niimoodi, et meie mõtted, sõnad ja teod oleksid kooskõlas, muidu me kuidagi nagu ... fragmenteerime ennast ja kaotame selguse.

Ma ei suuda kiusatusele vastu panna ja räägin ühe nalja. Mu vennal oli FB's pilt selili põrandal laiutavast pikakarvalisest üleni mustast kassist, kellel asendi tõttu ei tundunud mingit selget kuju olevat ja kogu selle pimeduse "keskel" helendasid kaks oranži silma ja pildiallkiri oli: 

Black Matter Lives! 😹😹😹

Kui ma räägiksin selle jutu ingliskeelses Instagramis, nimetataks mind tõenäoliselt südametuks ja vastutustundetuks. Oh, well! 🙄 Kuidas saab keegi solvuda nalja peale, mille üheks osaks on kass?! :)


Tänased päevikuleheküljed (poole päeva pealt)






... ja 'musti lehekülgi' kuu alguse poolest, mis on mulje hiljem üha enam meeldima hakanud :)








Bye, luvz! 🌞💖🙏

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar