esmaspäev, 23. märts 2015

Üks mõte

"The cause of the world-wide consumption of hashish, opium, wine, and tobacco, lies not in the taste, nor in any pleasure, recreation, or mirth they afford, but simply in man’s need to hide from himself the demands of conscience."

Lev Tolstoi 

Allikas: Brain Pickings

Lev Tolstoi arvab, et psühhoaktiivseid aineid (alkohol, tubakas, hašiš, oopium, eeter jpm) kasutab inimene mitte nende maitse või sellest saadava naudingu pärast, vaid lihtsalt selleks, et oma südametunnistuse eest mõneks ajaks pakku pääseda.

Mulle on see mõte sümpaatne...
Väljendasin seda kord kanepist rääkides: et minu vähesed vaatlusandmed lubavad arvata, et kanep meelitab inimest, kes teab, et ta peaks tublim olema, aga kes ei viitsi. Üks asi on päevad läbi arvutimänge mängida ja ennast salaja läbikukkunuks pidada - teine asi on pea paksuks tõmmata ja siis rahulikult seinamaali jõllitada tundide kaupa. Kanep võtab ära isu midagigi teha, kuid mis veelgi tähtsam - võtab ära südametunnistuspiinad selle pärast, et oled täiskasvanud inimene, aga ikka tahaks ainult puhata ja mängida. Need südametunnistuspiinad aga on väga kohased :)  Ikka tuleb võimalust mööda tubli olla! :)

- izismile.com -

1 kommentaar:

soodoma ja gomorra ütles ...

Mulle ka meeldib see mõte. Ja Sinu postitus.
Ilusat päeva!