neljapäev, 29. aprill 2010

Vilets letšo

Ma polnud letšot mitu aastat ostnud, sest olen meie peres ainus, kes seda sööb ja tavaliselt püüan ma osta asju, mida me kõik sööme.

Minu nostalgilistes mälestustes oli letšo sibulane, küüslaugune, paprikane ja rammusalt tomatine salat. Aga see odav Fit Foodi letšo, mis ma eile ostsin, oli lahja tomatilurr, mille sees olid laiad mõrkjad rohelised ja kitsamad punased hapukad paprikaviilud. Isegi mina ei tahtnud seda, kuigi olin mõelnud pool purki sedamaid nahka panna.

Mõtlesin, et kuigi Mees seda ei armasta, tuleb sellest vist ikka mingi söök teha...
Praadisin kaks mugulsibulat, pool kilo hakkliha ära, saputasin tublisti soola ja kallasin letšo sinna otsa viieks minutiks tasakesi podisema. Lõpuks lisasin veel u 150 ml hapukoort, mille säilivustähtaeg lähenes - mõtlesin, et saan ära kasutada nii viletsa letšo kui kahtlaseks muutunud hapukoore. Sõime spagettidega.

Ja no - see kaste tuli nii nii hea, et ma pean end teadlikult tagasi hoidma, et ma seda sagedamini kui kord nädalas nüüd tegema ei hakkaks :)

Alati on rõõm, kui tahad midagi lihtsalt "realiseerida", et ei peaks ära viskama, ja sellest tuleb midagi ootamatult maitsvat.

Aga kaks korda elus olen ma pannkooke hakanud tegema ainult selle pärast, et munade kuupäev kukub - ja mõlemal korral UNUSTASIN ma munad üldse taignale lisada. Täitsa söödavad pannkoogid tulevad ka ilma munata, lihtsalt kuidagi kõvad - munaga on loomulikult maitsvam. Aga kujutan ette, et mõnelgi maal süüakse läätsemodru vms kõrvale just selliseid õhukesi kõvemaid jahu-vee-segust valmistatud "leivakesi".

1 kommentaar:

Skarabeus ütles ...

Kerisin mina nüüd siis selle blogi n.ö. algusesse,et kõigest pikemat sotti saada.Ja tõmbas mind eelkõige see paduvaesus,sest elan ise just sellist elu oma teismelise lapsega.Kuskil tänases päevas nägin hakkamasaamist 86 euroga kuus !Just samal ajal oli minu allesjäänud rahanuts peale sundkulusid 88 eurot kuus! Noh,siit siis kohe üks retsept ka minu söögilauale!