pühapäev, 9. oktoober 2016

3 veidrat, odavat ja toitainetevaest toitu, mida ma väga armastan

Teatud põhjustel on meie eelarve üsna piiratud, aga pole hullu - juhtumisi on kolm odavat toitu, mida ma alati süüa võiks. Kahjuks ei sisalda need midagi eriti kasulikku. Võiks ju mingit köögivilja kõrvale panna, aga - need toidud meeldivad mulle nii väga, et ma ei raatsi oma kõhuruumi muule loovutada ja nii ei võta ma absoluutselt mitte kunagi nende toitude kõrvale lisandeid.

1. Keedukartulid või ja soolaga.
Kõik.
Ongi toit!
Tegelikult meeldiks mulle vahel harva siia juurde süüa nt soolaheeringat. Ja mõnikord võiks või asendada kohupiima ja hakitud sibulaga, aga see on märksa kallim. Ja ma armastan oma või ja soolaga kartuleid juba lapsepõlvest peale - pole nendest mitte kunagi ära tüdinenud!

Ei tea, kas ma mäletan valesti, aga minu meelest olid Taluvõi pakid vanasti 200-grammised?
Nüüd igatahes on 150-grammised ja ma jagan selle paki kohe mõttes neljaks, sest ühest pakist jätkub mulle täpselt neljaks korraks.

2. Makaron või ja basiilikupulbriga.
Mina võtan pool potti (pigem selle 'suurema poole') makarone endale ja ülejäänut sööb Mees kolm korda :D - tõsi, tema lisab enda portsule miski lihatoote, majoneesi-ketšupi ja leiba-saia.
VT meil enam makarone ei söö, sest need on ebatervislikud.
Ka makaronide peale läheb veerand pakki võid ja siia oleks hea mingit juustu peale riivida, aga seda me ei raatsi.

Selle postituse idee tuli mul vaadates, kuidas Supersize vs Superskinny saatejuht näitas saate ülekaalulisele juustuhullule osalejale, kui palju rasva sisaldab tema aastane juustukogus. Rasvaine oli esitatud valgete kangidena. Saates osaleja vaatas neid kange ehmunult ja pobises, et see on kohutav, ja mina vaatasin, et kas ta teeskleb kohkumist või mis?, sest need valged või(?)kangid panid mind keelt limpsama ja ma mõtlesin, et pistaks need kolme kuuga nahka.

3. Kolmandaks krõbedad, suhkruga üle pistatud ahjusaiad margariini või kookosvõiga (kookosvõi puhul lisan natuke soola, margariin, mida meie kasutame (punane Keiju) juba on soolane.
See on ainus neist kolmest, mida meil teised ka söövad, esimese kahe peale teevad mõlemad ökk-ökk! :D Aint VT ei taha kookosvõid - tema saiad on alati margariiniga.

Yay to minimalist food habits! :D


- - -

Olen nüüd mõnusasti pikalt kodus laisutanud ja endale teadlikult puhkust võtnud.
Täna aga pean VT'le sallilõnga otsima minema ja millalgi VT saapad postist ära tooma ja võibolla suurema numbri vastu ümber vahetama, ja siis peaks mu telefon parandusest saabuma ja kõik need asjad tuleb 'kohe lähipäevil' ära teha ja loomulikult ärkasin ma tänagi kell kaks öösel ja jäingi üles, kuigi nelja paiku ikka üritasin uuesti magama jääda. Ja alles täna öösel pärast mõningat pikutamist kella vaadates sain aru, et ma olen umbes nädal aega maganud ilma ühegi öise ärkamiseta, rääkimata mitmetunnisest ülalpassimisest või üles jäämisest! :)
Näe, ikkagi ei pane alati tähele, kui hakkab hästi minema - see tundub nii normaalne, et peaks terve öö magama... :)


8 kommentaari:

Nele ütles ...

Kartul nüüd küll toitainetevaene ei ole, seal ju hulganisti vitamiine. Ja mis makarone ja saia puudutab siis ma arvan, et kui sa samal päevad sööd ka mingit värsket kraami (puuviljad, köögiviljad) siis sellega peaks päevane toitainetevajadus täis saama küll (kalorid siis jahust ning vitamiinid-mineraalid värskest).
200-grammised võipakid on poodides täitsa olemas, ühel tootjal isegi 250-grammised.

Mmmm või, pehme sai korraliku kihi taluvõiga....

karikate emand ütles ...

Kui tore, et Sa nii ütled - minu meelest on ka kartulil täiesti ebaõiglaselt halb maine. Näiteks kui VT pidi kunagi kooli jaoks köögivilja-puuviljasöömise päevikut pidama, siis kartul kästi eraldi välja jätta :D

Köögi- ja puuvilju söön ikka iga päev, eelpoolmainitud toite pigem kord-paar nädalas (aga seda suurema isuga :D), nii et arvan ka, et hullu pole :)

Ma vaatasin oma võipaki üle. Olen sentimentaalne ja ostan sellise ümbrisega, mis nõuka-aegset pakendit meenutab, lehmake ja ristikud... Kuidagi on see ootus, et sellise paki sisu on ka kõige lähedasem minu lapsepõlvevõile. Aga selles on gramme küll 150. Noh, mulle sobib, 5,5 portsuks on jaotada raskem kui neljaks! :)

Kai Klaarika ütles ...

Oi mulle ka sellised asjad meeldivad!! Aga ma läheksin nii veel paksemaks ja väga paksuks.
Õnneks on kapsad ja porgandid ka üsna head.

karikate emand ütles ...

:D "... veel paksemaks ja väga paksuks."
See kõlab nii lustakalt... :)

Skarabeus ütles ...

Ja nagu alati ,kõlab ka "laisutama" väga lustakalt!
Ma pole selle pealegi tulnud, et punase Keijuga saaks just sellise maitse,mida ma ahjumaiuse juures tahaksin! Meie peres on igasugustele magusatele asjadele alati soola taigna sisse nipsutatud.Samas ei taha meil keegi suhkruga tehtud putrusid( ei manna-,ei riisi-,kaerahelbe omast rääkimata).Ma ei saa aru,miks inimesed mind alati imestavad,kui sellest räägin.Kas see siis on tõesti nii haruldane!

karikate emand ütles ...

Ma arvan, et see ainult soolaga pudru tegemine on tõesti haruldasem kui suhkru ja soolaga tegemine.

Mul on mõnikord sellised tuurid, et sööks õige võimalikult oma maitsega toitusid, aga ilma soolaterata putru väga ei kannata süüa (seda peaks pikemalt tegema, et ikka ära harjuks) :D, ilma suhkruta - vabalt!

Ma ei tea, kumb sellest kirjutas, kas Justin või Epp Petrone, aga Justini jaoks oli ainult soolaga tehtud pudru söömine nii imelik, et tema tahtis isegi tatraputru suhkru ja rosinatega :D
Kohutav! :D

Reet ütles ...

Puder loomulikult ainul soolaga. Ja samas ma enam üldse ei imesta, et kõik teised imestavad kuidas me suhkruta putrusid sööme :)

Aga tegelikult olen ma vähemalt kolm (mitte enda) putru mittesöövat last pudrusõbraks pööranud - neile oli ikka väga suur üllatus, et see jälk ligane lääge mass võib tegelikult väga hea olla - kui suhkur lisamata jätta. Ja no võid ka ikka ohtralt, veerand pakki kahe kausi kohta vähemalt. Ma ei teagi tegelikult kumb neist olulisem on... :)

Unknown ütles ...

Magusat tatraputru küll ei kujuta ette.Ma ei tea,minu tutvusringkonnas on järjest rohkem selliseid inimesi,kes ei söö suhkrut.No koogitükikese võib ära süüa,aga kindlasti ei pane suhkrut teele ega kohvile,ammugi mitte pudrule.Noored sportlastest sugulased panevad õunamoosi pudrule.Lapsele muud magusat ei anna.Ütlevad,et magus teeb haigeks.
Aga,kui mu tütar oli väike,siis ta jumaldas maavanaema juures saadud makarone,mis olid rasvaga krõbedaks praetud.