teisipäev, 11. november 2014

Unešokolaad

Kui Emmale mobiililaadija viisin, andis tema mulle tänutäheks Kalevi 200 grammise tumeda šokolaadi kirssidega. Tume šokolaad on täiskasvanulikum ja kasulikum, kuid meie VTga armastame ikkagi piimakat, mina ka valget.

Eile pärastlõunal võtsin siiski tee kõrvale 8 ruutu.
Sõin ära, jäin magama, ärkasin kloppiva südamega nagu ikka, kui äsja magusat söönuna magama jään.

Täna hommikul jõin oma kuuma sidrunivett, meenus šokolaad. Sõin jälle 8 ruutu ja jälle tuli hirmus uni.
Panin äsja FB'st leitud raadiosaate mängima ja viskasin pikali. Peagi jäin magama. Ärkasin muidugi kloppiva südamega :D


Aga raadiosaade, mida kuulasin (kõikudes ärkveloleku, poolune ja une vahel), oli Hallo, Kosmose intervjuu (kosmose)tehnikateadlase Mart Noormaga. Nägin teda eile saates Plekktrumm, kus tema ja psühhoanalüütik Endel Talvik rääkisid homsest maailmast sise- ja väliskosmoses :), ja Noorma oli hästi mõnusa jutuga - inspireeritud, hoogne ja innukas, kuid mitte lärmakas/laiav ja enda alla mattev. /Endel Talvik aga märkis, et tema meelest on president Putinil isiksushäire, nartsissistlik nimelt. See oli tore! Ja kindlasti mitte liialdus. :)/
Plekktrummi saate avastasin ka õige hiljuti, kui märkasin, et sõbranna vend on külaliseks.
Ja kuna ma pole juba ammuilma eriti telekat vaadanud, siis nägin esimest korda sellist saatejuhti nagu Joonas Hellerma.
No appikene, kui sümpaatne poiss! Nii rahulik ja arukas! Räägib igasuguste valdkondade teadlaste ja spetsialistidega niimoodi rahulikult naeratades ja targasti vestlust juhtides! Uskumatu!
Nüüd on mul lemmik-raadiosaatele lisaks ka lemmik-telesaade!
Ja ennäe - need puutuvad külalisipidi kokkugi! :D



Aga praeguseks kella-ajaks peaks mul juba sada asja tehtud olema, mis pole seda teps mitte...
Hmm.

9 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Mul pole eales mingit allergiat olnud, umbes paar nädalat peale sooja vee ja sidrunivee tarbima hakkamist lõi mul mõni aeg peale selle joomist näo punase laiguliseks. Aga see oli väga ammu.
Nüüd olen mõelnud, et tahaks uuesti proovida, see pidi iseenesest väga organismi puhastav ja tervislik olema.
Kaua sa oled seda juba tarbinud?

Aga su peedi-küülaugu-hapukoore salati peale olen juba kaks päeva mõelnud. Ma söön iga päev ühe viilu saia paari küüslauguküüne riivjuustu ja majoneesiga, nii väga maitseb, aga peeti ja küüslauku saaks hoopis suuremas annuses nautida.
Täna teen!

karikate emand ütles ...

Hmm, huvitav küll! Äkki Sa pead sidrunilt koore ära lõikama!? Ehk oli mürgiga pritsitud...

Ma järjekindlalt joon alles kolmandat kuud, aga tean, et pisikeste perioodidena jõin kuuma sidrunivett juba eelmises kodus, nii et vähemalt 8 aastat tagasi.

Peet ja küüslauk - jah! Need sobivad eestlasele praegusesse aastaaega suurepäraselt! Mina söön tõesti pea-aegu iga päev ja seda juba mitmendat nädalat!

Hapukoorest rääkides: see on lihtsalt hull lugu, kui palju olen viimasel ajal lugenud üliemotsionaalseid sõnavõtte ja loosungeid piimatoodete tarbimise vastu. Hakkasin mõningaid siia ümber kirjutama, kuid kustutasin ära - negatiivsus.
Ma siiski esialgu veel ei vaheta hapukoort toiduõli vastu..., aga varsti vist ei pea survele vastu :D

soodoma ja gomorra ütles ...

Miks negatiivsus, olid need siis nii äärmuslik-materdavad?
Ma pole küll kunagi selle piima teemaga nii süvitsi läinud, aga siit ja sealt olen ikka selle halvast mõjust kuulnud, nt üks ema kirjutas, et kui haigeks jääb, võtab koheselt piimatoodetelt maha ja pidi palju kiiremini paranema.Ja üks hommik koguni raadio hommikuprogrammist kuulsin, et teadlased olla kindlask teinud, et liigne piima tarvitamine võib koguni tappa.

iseenesest on ehk hea teada ja kuulda, aga ma alati selliste asjade juures mõtlen, et kui kõik need mõistlikud ja targad soovitused südamesse ja teadmiseks võtta, siis võiks vist enda süüdistamise ja piitsutamisega hulluks minna.
Lisaks toitumisele tervisesport ja kasvõi nt teadmine, et juba rasedusaegsel vale käitumise ja tunmuste korral on võimalik pm lapse elu peaaegu, et nässu keerata ... uhh, vahel ma mõtlen, et ma parem ei loe.
Mõni hapukoor peaks elus siiski olema!

karikate emand ütles ...

Ei mingeid teadusavastusi sedapuhku, pigem emotsionaalsed loosungid nagu

"Not your mother - not your milk!"
&
"Milk comes from a grieving mother!"

... mis siis viitavad sellele, et piima toodab lehm oma lapsukese, mitte meie jaoks. Ainus piim, mida meil on õigus juua, on emapiim. Vasikas aga võetakse ära, tehakse lihaks ja lehm petetakse piima edasi tootma samal ajal, kui ta elab pimedas betoonist laudas - ei näe võililli ega oma lapsi suureks sirgumas.

Siis veel kirjavahetused tervishoiuministeeriumiga, kus piim kuulutati parimaks toiduaineks 2014, ja siis targad kirjutasid hurjutavaid kirju, et tahate eesti rahvast ära tappa, et sellist juttu räägite. Tunnistage, et piim on sama hea kui mürk!

No tead, sellised hullud jutud...
Õudne lugeda, ausalt!

Kai Klaarika ütles ...

Piimatooted pole inimesele vajalikud jah, kohe südamest usun seda. Pealegi see lehmade piinamise asi. Tean seda ka.
Aga mul ei ole jõudu nii ekstreemselt massist erineda. Või tegelikult isegi on, olen veeganina elanud aastakese jagu. Aga mehe ja lapse ja vanematega? Ei taha niipalju erineda...
Veeganina hästi elada ja toituda maksab ka palju rohkem kuibtraditsiooniline elu..

Üsna negatiivne kommentaar. Anna andeks.

karikate emand ütles ...

Oh, ei-ei, see pole ju üldse negatiivne. Sa ei soovi oma kommentaariga ju süütunnet tekitada ja Sinu kommentaaril pole üldse hukkamõistvat laengut! Nendel, millest mina rääkisin, oli väga tugev põlastuse ja süüdistamise hõng! Heade (tervislike/eetiliste) eluviiside propageerimisega võib ilmselgelt ka liiale minna.

See on küll tõsi, et üksi elades on ükskõik millist toitumiskava järgida niiiii palju lihtsam! Mina ka tavaliselt vähemalt 'noaotsa pealt' maitsen, mida ma teistele pakun ja ei saa seega end kuidagi taimetoitlaseks lugeda, kuigi endale ma liha ei ostaks.

Kai Klaarika ütles ...

Tulingi korraks tagasi...
See mu kommentaar ikkagi pani mu väga intensiivselt mõtlema sellele, et aga ÄKKI ma saaks... see on ka probleem, et tegelikult mulle meeldib liha. Ja vahukoor jne. Muidugi, on alternatiive.
Pealegi, kui endale mitte liha osta, siis sellevõrra ju jälle odavam :)

karikate emand ütles ...

Jaa, ma mõtlen ka, et ikkagi hoian loodust sellega, et lihatooteid ostan ikka ainult Mehe ja VT'ga arvestades. Viinereid-pihve ma ju ei "maitse"! :D
Kuna lihatööstus kurnab loodust nii hirmsasti, siis arvan, et looduse ja loomade kaitsmiseks on lihast loobumine hea. Piimatoodetest loobumine oleks järgmine samm, kuid usun, et võib rahulduda ka nende tarbimise piiramisega. Esialgu :)

karikate emand ütles ...

Pean kommentaarid modereerimisele panema, loodetavasti ajutiselt - miski robot pääseb spämmiga ikka kuidagi mööda... Üksainuke, õnneks. Siiski sutsab ta mõnikord 30 kommentaari, enne kui jaole saan.




Ja märkasin, et minu viimane kommentaar läks valele inimesele :D, ja parandada püüdes kustutasin selle kogemata.
Ups!

Vabandused Marile ja Kai Klaarikale!