laupäev, 25. oktoober 2014

"Smuutid ja kokteilid"

Hehe!, uus päev ja uus raamat! :P
Raamat jutumärkides vist, seekord :D

Aga kuna ma lugesin kõik retseptid läbi, siis läheb raamatuna kirja - tadaaa!

Sain teada seda, et minu kannmikser pole ilmselt See Kõige Parem, sest näiteks sellerit ja õuna see täiesti mehuks ei tee, aga mõni tegevat! Sellepärast mulle mu kunagi tehtud selleri-tomatismuuti ei maitsenudki, et oli tükiline. Mina keetsin selle supiks :P, kuna ma püüan vussiläinud söökidega alati midagi ette võtta - õudne on toitu minema visata. Ma parem söön ennast mõne päeva jooksul nii täis, et pean silmast väljapressivat toidumudru pühkima, kui et viskan midagi ära...
või umbes nii.

Vegan-smuutisid oli siin tegelikult vähe... Sageli käis sisse piim, pett või jogurt. Mahlapressi mul pole, nii et ka mahladega kokteilid pole tervislikkust silmas pidades täpselt järele tehtavad, aga oh, kui isuäratavad pildid iga kokteili kõrval! Juba põhikomponente lugedes läheb suu vesiseks - näiteks pirn-porgand-ananass-kookos... oeh! Nämm! :) Ja näha on, et siin ongi rohkem rõhku pandud luksuslikule enesepoputamisele, mitte niivõrd tervisele.
Samas... mõnes kokteilis oli keefiir ja toores munakollane - iuuu! :/
Oli ka veidraid koostisosi nagu lõhnav varjulill, harakputk ja - kaerahelbed!

Kokteilide all olid ka tervisliku söömise nõuanded, nagu "100 grammi ananassiga katate mitmekordselt oma päevase kaaliumi-, kaltsiumi- ja magneesiumivajaduse.

Ilus tilluke raamatuke! :)


2 kommentaari:

Reet ütles ...

Kaerahelbed, hästi peeneks jahvatatuna, annavad uskumatult sametise maitse smuutidele. Ma tegelikult ka ei uskunud enne kui proovisin :D

karikate emand ütles ...

Jah, ma täiesti usun! Neid pole raske katkihekseldada ka.

Muide, just meenus, et nägin täna öösel unes, kuidas ma üritasin värvilistest kaltsuruudukestest, banaanidest ja veest smuutit teha :D - tükiline jäi.