teisipäev, 7. oktoober 2014

Kas ma peaks oma sõnu sööma?

Olin nii rõõmus, kui VT'l kehalise kasvatuse õpetaja sel sügisel vahetus. Eelmise aasta oma oli ikka šokeerivalt numbrilistes näitudes ja nõuetes kinni, veel varasem (1. - 4. klass) oli jällegi range kuid Inimese moodi. Olen ju ka neljas erinevas koolis käinud (TÜ'd arvestamata) ja sellist kehalise kasvatuse õpetajat pole veel näinud nagu VT 5. klassi oma. Näiteks minu keskkooli õpetaja oli äärmiselt nõudlik ja range kaasategemise osas, nii et pani isegi minu - kes ma olin terve keskkooli kekast vabastatud - kaasa tegema!!! (kuigi hinnet ma loomulikult ei saanud), aga 'nelja' pani ta tõesti ainult siis, kui piinlik oli vaadata!

Ja VT eelmise (5. kl) kehalise kasvatuse õpetajaga oli nii, et 'kolmed-neljad' pooleks; kunagi ei teadnud, mis tunnistusele tuleb, ja VT - olnud 4 aastat viieline õpilane - oli sellest ikka väga masenduses.

Sel aastal on uus õpetaja. VT on saanud kehalises kaks 'nelja' ja kolm 'viite'.


Mõnikord on nii, et mõne inimesega on kohene antipaatia, teadmine, et teie kaks ei hakka teineteist mitte kunagi ja mitte mingil juhul väärtustama ja mõistma. Minul oli see ühe dirigendiga ja VT'l eelmise keka-õpetajaga. Ja ma ei osanud näha, kui tugevasti see VT kogu kooliskäimisisu maha tõmbas. Tõmbas nii, et ka teistesse ainetesse tulid neljad, kuid mina arvasin, et noh - klassike edasi ja ei peagi ju ainult viied olema. Leidsin, et ongi hea, mida rohkem erinevaid ja erilisi õpetajaid laps näeb, sest maailm ongi ju veidrikke täis :D

Sel aastal aga on VT täis indu ja tal on absoluutselt kõik 'viied', peale nende kahe kehalise kasvatuse nelja. Täna hommikul just vaatasin - keskmine hinne on 4,907. Ja see on tulnud suht mängeldes nagu ta ise ütleb. Ta küll õpib kodus ja teeb tööd, kuid ei närveeri nii nagu eelmisel aastal.

Uskumatu, et hirm ühe range õpetaja ees võib terve kooliaasta ära rikkuda! Tõesti poleks arvanud, kuid näen seda muutust praegu iga päev. See, mis tundega ta kooli läheb ja koolist tuleb, on midagi hoopis muud kui eelmisel aastal. Ja muutunud on ainult see kehalise-asi.

Ma vist enam ei arva, et ka mõni Õudne Õpetaja kulub lapsele ära :D

- izismile.com -

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii tore!
Ma nõustun, on hea, kui laps teab, et on eirnevaid, aga parem mitte kõikidega väga lähedalt kokku puutuda.

karikate emand ütles ...

:)))