pühapäev, 16. oktoober 2011

Eluke

Olen viimased päevad entusiastlikult pusinud ühe tõlkeväljakutse kallal, mis ise mu üles otsis. Sellest ongi üle 1,5 aasta, kui ma mõnda oma ajahädas tuttavat tõlkimisega abistasin, nii et olin rõõmsalt elevil. Nüüd on asi valmis, aga pean pead puhkama, et värske pilguga üle lugeda.

*

Väike Tüdruk on nüüd siis lõpuks ka tõbiseks jäänud.
Midagi hullu pole - hääl on ära, silmad ja nina vett täis ja väike köha. Aga tundub, et võrreldes enamikuga klassikaaslastest on ta isegi hästi vastu pidanud ja ma loodan, et ta saab kolmapäevaks ikka terveks, sest siis on tema sünnipäev ja tahaks ikka kooli kommi viia jne... Lubasin ta ju lastešampuse pauguga üles ajada ja koos temaga Rafaellot mugida sünnipäevahommikul :) Haiget last niimoodi ehmatada vist ei julgeks ja kas ta kommi maitset tunneks?...
Aga tõesti loodan, et ta saab terveks. Väga hull ta välja ei näe, ainult homme on küll vara kooli minna.

*

Aga üks piinlik asi seoses tema sünnipäevaga on veel klaarimata. Nimelt käib mu sõbranna oma kahe lapsega tavaliselt külas, kui mul või Väiksel Tüdrukul sünnipäev on. Aga kui nüüd sellest juttu oli, siis puhkes Väike Tüdruk nutma, et juba jälle need 'väikesed koletised' tulevad ja alles nad käisid ja see rikub tema sünnipäeva ja vaheaja täiesti ära ja kas ta vähemalt seekord võib kassi ronimispuu enda tuppa lohistada ja kas ta ehk võib veeta kogu selle külaskäigu oma toas, lukustatud ukse taga.

Muidugi on see suht 'nõrk' ja ebaviisakas suhtumine ja ma käsutaks ta 'korralikuks', nagu mul mõnikord varemgi teha on tulnud, kuid - see on ju tema sünnipäev ja tal peaks olema võimalus 'peost' keelduda... Niisiis pean ma välja mõtlema, kuidas sõbrannale serveerida seda, et pidu jääb ära.
Kerge see just pole...
Veab Väikesel Tüdrukul, et ma oma perege rahujalal olemisest rohkem hoolin kui headest kommetest. Ja sõbrannadest. Või üldse millestki.

It's not easy, it's not easy
these days, can't find a girl to please me...

:p

*
pilt izismile.com

8 kommentaari:

Alice ütles ...

No minu meelest sa võiksid ju öeldagi, et väike tüdruk on tõbine ja ta ei taha külalisi.

karikate emand ütles ...

Jah, küllap ütlengi. Ega ma seda 'väikeste koletiste' juttu ette kandma poleks hakanud... :p

Ma olen küllaltki 'allergiline' luiskamise suhtes... mõtlen kogu aeg, et elust tuleb aru saada niisugusena nagu see on, luiskamine loob näilise maailma, mida tegelikult pole. Ehk siis, tõeluse asemel saame me 'eimiski'. Parem juba võmm kuklasse. Aga see on teoorias nii :D - tegelikkuses valin ka mina ebaviisakuse asemel 'uina-muina'.

Maire ütles ...

Minu arvates sa peaksid oma sõbrannale ütlema täpselt nii nagu asi on - et su lapsel on tema lastega raske suhelda, et ta ei taha neid külla. Saad ju selgitada nii, et inimene ei solvuks, et ta saaks aru, et midagi pole parata kui su laps just niimoodi tunneb. Kui siis sõbranna selle peale solvub, siis pole ta mingi õige sõbranna. Selliseid, kes sind ei mõista nii heas kui halvas, pole vajagi minu arvates.

karikate emand ütles ...

Oh, küll mu sõbranna juba teab, et oleme Väikese Tüdrukuga mõlemad ühed parajad fruktid... :D
Ma ei taha, et talle jääks mulje, et minu meelest on asi tema lastes, sest see pole nii. Ma leian, et tema lapsed on normaalsemad kui minu numpsik, aga ega ma Väikest Tüdrukut seltskondlikuks karjuda/lausuda saa... ta istus juba lasteaias tundide kaupa nurgas, käed kõrvadel. Mõni ei salli lärmi ja saginat, eriti kui ohus on tema isiklik ruum.

Anonüümne ütles ...

te olete armsad siiiiiruses.

karikate emand ütles ...

no looooodame :D

soodoma ja gomorra ütles ...

Ma olen samuti kõikse aeg mõelnud, mis sind teistest nii väga erinevaks teeb.
Usun samuti, et see on sinus erakordselt säilinud lapselikkus (kõige paremas võtmes) ja su siirus ilma tagamõtte ja pahatahtlikkuseta.
Nii on raske haiget saada ja haiget teha.
Puhas ja ilus!
Nagu lapse pepu:)

karikate emand ütles ...

Oo, vau... kus ma täna alles saan... :) Aitäh! :D